Hund i hjemmet: Sådan beskytter du din hund mod flåtbid

MGDK — 07. apr 2023 14:20

Vil du gerne beskytte din hund bedst muligt mod flåter, er der flere måder at gøre det på. Det er dog værd at nævne, at det ikke altid er nødvendigt at gøre dette.

Hvis din hund aldrig kommer i områder, hvor der er mange flåter, er der nemlig ikke nogen grund til det, hvorfor det ikke er alle hundeejere, der gør noget ved det.

Befinder du og din hund sig ofte i et område, hvor der er mange flåter, anbefales det naturligvis at benytte en form for flåtmiddel, som kan reducere risikoen for, at hunden får et flåtbid.

Lopper og flåter kan gemme sig under hjemmets møbler

Der er mange gode grunde til jævnligt at støvsuge hjemmet, hvis man er hundeejer. En ting er selvfølgelig, at de fleste hunde helt naturligt efterlader en masse hår, som havner på gulvet, i møblerne m.v. En anden er, at hvis der gemmer sig lopper og flåter i eller under møblerne, skal de fjernes. Disse små uønskede dyr har tendens til at gemme sig under møbler, hvor der er skygge. Prioritér derfor at få støvsuget hele hjemmet en gang eller to om ugen.

Der findes mange flåtmidler til din hund

Du kan finde mange forskellige typer flåtmidler til din hund, hvorfor det kan være svært at vurdere, hvad man skal vælge. Derfor har vi herunder samlet en række af de mest udbredte midler.

Spot-on-præparater

Disse midler bliver påført som dråber i nakken. Det er vigtigt, at de bliver påført direkte på huden i nakkeskindet, så det aktive stof kan sprede sig i hudfedtet.

Det er endvidere alfa og omega, at du er opmærksom på, at effekten kan blive hæmmet, hvis hunden tager sig en tur i vandet umiddelbart efter brug. Derfor bør du ikke bade hunden i et par dage efter påføring.

Et sådant middel skal altid bruges i et område, hvor hunden ikke kan slikke på det. Derfor bør du altid påføre det huden i nakkeskindet, hvor din hund ikke selv kan nå.

Spray

Du kan også vælge at bruge en naturlig spray mod flåter, der er udviklet til at kunne styrke og understøtte det naturlige forsvar mod parasitter og flåter.

Den særlige sammensætning, som en sådan spray er bygget på, sikrer, at hundens kropslugt bliver forandret, så den har en frastødende virkning på både flåter og andre parasitter.

Der findes flere forskellige af disse på det danske marked, men de fleste giver beskyttelse i op til 24 timer. Alligevel anbefales det, at man altid bruger den, inden man skal ud i et område med mange flåter.

Flåtpiller

Du kan også vælge at give din hund flåtpiller, som gives i form af en tyggetablet, der har virkning i mellem fire og 12 uger, alt afhængigt af det valgte præparat.

En fordel ved denne behandling er, at det giver en hurtig beskyttelse mod flåter. Hertil skal du ikke bekymre dig om, at du skal skylle produktet væk, eller at effekten forringes, hvis hunden tager en tur i vandet.

Har du en hund med en meget følsom mave, kan du opleve, at den reagerer med opkast eller træthed. Flåtpillerne er receptpligtige, hvorfor du skal have fat i en dyrlæge, inden du kan få dem udleveret.