3 nyskabende byggerier inden for ungdomsboliger

Redaktionen — 06. mar 2019 08:50

Ungdomsboliger er ikke længere blot kasser, der skal bygges så billigt som muligt. I dag tænkes fællesskab, miljø og ikke mindst arkitektur også ind i projekterne.

Tænk, hvis du kunne løbe en tur på taget af boligen eller kunne udnytte pladsen og lyset på de få kvadratmeter optimalt?

Det er faktisk, hvad nogle projekter tænker ind i byggeriet af ungdomsboliger. Det er ikke bare et tag over hovedet, men et minisamfund der skabes, og der er plads til at lege og optimere. 

Løb en tur på taget af BaseCamp Skovbrynet

I 2020 står BaseCamp Skovbrynet, et af de største studieboligprojekter i landet, klar i Lyngby. 

Her kommer der til at være 639 boliger til unge samt et bibliotek og et fitnessrum, og ikke nok med det, er der et ganske særligt tag på bygningen, der er beregnet til at rekreative faciliteter.

Det betyder bl.a. at beboerne får mulighed for en hygge sig med at gå og løbe i et kuperet tærren på en 700 meter rute på det 8100 kvm. store tage af nybyggeriet. 

BaseCamp Skovbrynet kommer til at ligge kun 600 meter fra Sorgenfri Station, og med masser af grøn natur omkring sig.

Stå på ski på taget af svenske ungdomsboliger

I Uppsala kom der i 2016 347 ungdomsboliger til i universitetsbyen som er det rene luksus i forhold til ungdomsboliger.

På taget er en bane til streetbasket og en bane til løb, og om vinteren forvandles til løbebanen til en bane for langrend.

Der er også tænkt på dagligdagen og ud over fællesarealer, er der også en restaurant, en cafe og dagligvarebutik bygget ind i stueetagen.

Boligerne har højt til loftet og er udstyret med hems, så de udnytter den begrænsede plads bedst muligt, og der er tænkt over lyset, så lejlighederne er udstyret med meget store vinduer på over 3 meter. Oveni det kommer alle boliger med enten fransk altan eller balkon.

Det sikrede de danske arkitekter Christensen & Co Bostadspriset i 2018. 

Rundt tårn og nytænkende ombygning

I udkanten af Nørrebro over for Zoologisk Museum ligger grunden med det tidligere KEA Københavns Erhvervsakademi, der i 2020 er færdig forvandlet til et byggeri med nye ungdomsboliger til 161 studerende.

Her kommer de gamle bygninger til at fungere side og side med nybyg, da der opføres et særligt 10 etagers tårn som skal huse 76 af boligerne. Ud over tårnet kommer yderligere to bygninger til, der skal rumme 25 boliger i 2 og 3 etager.

De nye bygninger skal spille sammen med den gamle bygning fra 1953, og der sigtes efter at bevare og genbruge den eksisterende bygning, så den kan få nyt liv i form af 60 boliger vaskeri samt cykel- og depotrum. Bygningerne bindes sammen af grønne arealer, der kommer til at skabe en campus stemning.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *