Dansk arkitektvirksomhed vinder pris for ungdomsboliger

Redaktionen — 22. mar 2019 20:32

Den danske virksomhed Christensen & Co arkitekter løb med svenske Bostadspriset 2018 for deres ungdomsboligbyggeri i Uppsala.

De 347 ungdomsboliger i universitetsbyen er også et ret unikt byggeri, der rummer meget mere end studerende normalt kunne drømme om i en studiebolig.

På taget befinder der sig ikke mindre end en bane til basketball (streetbasket) og en bane til løb, der om vinteren forvandles til bane for langrend, så man kan stå ski.

Dermed kan beboerne gøre brug af arealet hele året rundt, og er ikke henvist til kun at kunne hygge sig på taget i de milde måneder.

Dertil kommer at der er bygget gode fællesarealer, restaurant, cafe og dagligvarebutik ind i selve stueetagen.

Og så er der selvfølgelig selve boligerne, der bl.a. er udstyret med hems, og udnytter den begrænsede plads optimalt.

Der er med andre ord tænkt på det hele i det 5,5 etager store byggeri, og det har altså sikret Christensen & Co arkitekter Bostadspriset 2018. 

Byggeriet af de unikke ungdomsboliger stod færdige i 2016.

Ungdomsbolig i luksusudgave

Lejlighederne er bl.a. specielle, fordi der er lagt vægt på en god rumhøjde på hele 3,7 meter, og fordi der er hems bygget ind oven på badeværelset. Der er tænkt meget over lyset i byggeriet, og boligerne er derfor udstyret med vinduer, der er hele 3,4 meter høje i de små lejligheder, der har størrelser på mellem 27 og 38 m2.

Og så har alle boligerne har enten balkon eller fransk altan, så der er både tænkt i lys og luft.

Der er ovenikøbet tænkt på alt fra gårdhave og cafe til fitnesslokale og indkøbsmuligheder oveni i de unikke aktivitetsmuligheder.

Foto: Christensen & Co arkitekter

Der er altså en betragtelig mængde luksus bygget ind i de nye boliger samtidig med, at der er tænkt ganske meget over fællesskabet i de arealer der omgiver lejlighederne.

Det kunne den svenske jury forståeligt nok ikke stå for, og det sikrede altså de danske arkitekter den flotte pris i Stockholm.

Bygherren på projektet er Rosendal Bostäder DAB, og ifølge kreativ direktør Michael Christensen, der også er stiftende partner hos Christensen & Co Arkitekter, har det været et rigtig godt samarbejde, hvor der har været mulighed for at prøve ting af.

Det udtaler han til bygtek.dk

Bygherre har ikke været bange for store ambitioner, og der har været lydhørighed over for de gode idéer og ikke mindst mod til at gå i lag med løsninger, der ikke er traditionelle.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *