BaseCamp Skovbrynet: Danmarks største studieboligbyggeri med over 800 nye boliger

Redaktionen — 14. mar 2019 20:12

De kommende studieboliger BaseCamp Skovbrynet får ikke bare grønt på toppen -de får også en motionsrute som tag.

I 2020 står et af landets største byggerier inden for studieboliger klar i Lyngby. Og arkitekturen har i disse dage kronede dage, inden for netop eksperimenter med studieboliger, hvor nye idéer hilses velkommen.

Det kommer også til at slå igennem i det store byggeri, der kommer til at rumme ikke færre end 639 boliger til unge og studerende samt et bibliotek og et fitnessrum.

Et af de særlige ting ved dette byggeri er taget, der ikke bare er der for at beskytte mod regn og blæst. Taget skal nemlig også huse rekreative faciliteter, og det betyder, at de heldige beboere kan vælge at tage sig en løbetur på taget, hvis de ønsker.

Eurotag Danmark skriver i en pressemeddelelse, at der kommer en gå-og motionsrute i et kuperet tærren oven på nybyggeriet. Ruten bliver på hele 700 meter.

Byggeriet får alt i alt 26.000 kvadratmeter grønne arealer, og det anderledes tag kommer til at udgøre 8100 kvadratmeter. Intentionen er, at det snoede tag skal være en slags naturlig gengivelse af et skovbryn, hvor der jo er grønt, stier, planter og træer.

Foto: Lars Gitz Arkitekter

Fokus på grønne fællesområder

Der er som ved mange andre byggerier af ungdomsboliger også fokus på fællesarealer på BaseCamp Skovbrynet, hvor arkitekten Lars Gitz fra Lars Gitz Architects udtaler, at der har været ambition om at skabe en anderledes bygningsstruktur, der konstant skaber nye indtryk ved at slynge sig ind i det grønne landskab. 

De nye studieboliger i BaseCamp Skovbrynet kommer til at ligge kun 600 meter fra Sorgenfri Station, så der er let adgang til byen, hovedstaden og alt, hvad der følger med det.

Dertil kommer at boligerne også befinder sig i gåafstand til de uddannelsesinstitutioner der er i området. 

Byggeriet forventes at få en pris på mindst 530 millioner kroner.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *