Tre ting du kan gøre for at undslippe vinterdepression

MGDK — 07. mar 2023 15:13
Foto Pexels

Selvom de første forårstegn har vist sig, er der ingen garanti for sol og varme lige med det samme. Har du tendens til vinterdepression, skal du derfor stadig passe på dig selv og tage dig i agt for tungsind og hvad vinteren ellers byder på. Der er heldigvis meget du selv kan gøre for at undslippe vinterens tag på din psyke, så og i denne artikel får du tre af vores bedste tips til at undslippe en vinterdepression.

Hygge

Mørket kalder automatisk på mere lys - eventuelt dæmpet belysning - og indendørs hygge. Så tag det allertungeste skyts i brug i form af gode film, varm kakao, varme tæpper og godt selskab. Det kan ikke kurere alting, men det hjælper at forbinde vinteren med noget hyggeligt, i stedet for kun en lang, grå, trist periode som du bare venter på stopper igen.

Lys og varme

Det giver måske sig selv, at det du mangler er lys og varme, men du kan faktisk selv gøre meget for det. Slip væk fra vintermørket - lad Grækenland give dig lys og farver! Det er en drastisk, men ikke desto mindre effektiv løsning. Du skal bare finde billetterne online, og så står mange rejseselskaber klar til at tage dig i hånden og føre dig til mere sol, tzatziki og flotte farver alle vegne. Så kig nærmere på Flybilletter Grækenland.

Noget lidt mindre drastisk du kan gøre er at bringe lyset til dit hjem i stedet. Lad solskinnet erstatte af stearinlys eller lyskæder, eller køb dig en lampe, som efterligner solens lys. Det kan snyde din hjerne lige tilpas meget til, at du klarer den igennem vinteren. Der findes også vækkeure med indbyggede sollys som gradvis bliver stærkere op til at uret ringer.

Tal med nogen

Sommeren er udeliv, masser af aftaler og folk der kommer hinanden ved. I vintertiden opholder vi os mere indendørs, og ser derfor ikke lige så mange mennesker. Derfor skal du selv være opsøgende, og det vigtigste er at fortælle nogen hvordan du har det. Står det helt galt til, er der ikke noget galt med at søge hjælp til at komme ud af det værste vintertristhed. En lang gåtur med en du holder af, selv i vintervejret, kan virkelig gøre underværker for dit humør.