Sponsoreret indhold
Danmark er ikke kendt som et land, hvor vi får sved på panden, når vi sidder udendørs. Tværtimod så længes vi efter sol, strand, ferie og godt vejr. Det betyder, at vores tid på terrassen er minimal sammenlignet med de mere sydlige lande i Europa. I hvert fald vil vi ofte have brug for en terrassevarmer at varme os på, når først solen aftager fra himlen.
Temperaturen daler, tæppet skal findes frem og lamperne tændes. Det kan både være hyggeligt, fordi vi forbinder det med sene og hyggelige stunder på terrassen. Omvendt kan det også virke besværligt, og være mere bekvemt med en terrassevarmer, som både skaber lys og varme.
Gasvarmer med flamme
Har du også savnet en smule design på de terrassevarmere, du har set rundt omkring, så kan de nye modeller til gasflasker være lige noget for dig. De er designet således, at bunden er produceret i et sort kvadratisk design, som stråler i stil. På toppen er de konstrueret med glas på alle fire sider, så du elegant kan nyde flammerne samtidig med de varmer din krop. Dét er smart og elegant!
Elegancen stopper ikke bare lige. Det er nemlig også utrolig nemt at anvende denne form for terrassevarmere. Du kan placere gasflasken inde i varmeren, flytte rundt på den med hjul og ikke mindst nyde varmen og flammerne – præcis hvor du vil. Når du har fået 30 timers varme, vil det typisk være tid til at udskifte flasken. Dette gøres på samme måde, som vi kender det fra en almindelig gas grill.
Den elektriske terrassevarmer
De strømforbundet terrassevarmere er de mest kendte på markedet. Det skyldes ikke mindst, at prisen er så lav. De fås fra få hundrede i det lokale byggemarked og op til flere tusinde hos specialforhandler, der tilbyder modeller af kvalitet og højt design. Af nævneværdige mærker er blandt andet Heatstrip, som har produceret en elegant elvarmer, som ikke lyser med infrarøde stråler. Det skaber et meget stilrent design, og ikke skriger for øjnene.
Netop disse blacklight terrassevarmer er ofte set på restauranter og caféer, fordi de ønsker at skabe et designfuldt udtryk. De elektriske er mere energiudnyttende og bidrager med varme i et stort omfang, hvorimod modeller på gas i særdeleshed også bidrager med hygge som vi kender det fra en pejs.
Biopejsen til terrassebordet
Den stående biopejs kan også tages med indendørs. Det er, modsat forbrænding af gas, muligt at bruge en biopejs inde i stuen. Derfor kan denne også være ideel i vintertiderne, hvor kulden for alvor kan slå ud, og der kan virke utroligt koldt om morgenen og aftenen.
Pejsen er også brug i tilfælde af strømnedbrug eller ved anden manglende eller defekt opvarmning. Gulvvarme kan ikke altid følge med, fordi underlaget skal opvarmes, hvilket kan være en proces på flere timer. Derfor vil det være aktuelt at tænde op i en biopejs, der kan varme her og nu.
Det samme gør sig gældende i tilfælde, hvor du oplever en form for defekt i hjemmet. Virker dine radiatorer ikke, og er du ikke den store handyman, så kan det være et ubehageligt problem. Det er ikke sikkert, du kan tilkalde nogen professionel hjælp, hvis det er om aftenen uden for normale åbningstider. I sådanne tilfælde kan det være en idé at læse om radiatorer som ikke virker.
Sådan får du varme på terrassen
Alle tre modeller vil bidrage med varme i et vist omfang. Dog har de enkelte typer af terrassevarmere deres fordele. Vi har listet modellerne neden for:
- Terrassevarmer til gas
- Elektrisk terrassevarmer
- Udendørs biopejs
Gasmodellen vil bidrage med en rigtigt høj varmeeffekt. Meget af denne varme vil være spildvarme, og forsvinder ud i den blå luft. Det betyder, at energiudnyttelse er relevant høj, hvis du sammenligner med en elektrisk varmer.
Fordelen ved en udendørs biopejs er, at den er meget fleksibel. Den er nem at flytte rundt, gemme væk hvis det ønskes eller tages i brug indendørs.