Skab en hyggelig udendørs belysning

Redaktionen — 22. okt 2020 12:56

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

Når mange hører ordet ”boligindretning”, tænker de som regel kun på den del af boligen, der er indendørs, men boligindretning handler i høj grad om en helhed og en rød tråd gennem hele boligen – både udendørs såvel som indendørs. Det er derfor ikke uden betydning, hvordan du vælger at indrette din terrasse, din solkrog og resten af din have. 

En vigtig del af indretningen handler om belysningen, da den kan spille en stor rolle i forhold til, hvilken stemning du ønsker at skabe, og det gør sig i høj grad også gældende, når det kommer til udendørs belysning. Hvordan du kan skabe en hyggelig stemning udendørs ved hjælp af de helt rigtige udendørslamper, kan du læse meget mere om her i denne artikel. 

Vælg mellem forskellige typer udendørslamper

Ligesom der findes et kæmpestort udvalg af lamper til indendørs brug, så findes der også rigtig mange forskellige former for udendørs belysning. Det er en stor fordel, fordi du på den måde har de bedste muligheder for at finde lige præcis den type lamper, der passer til din stil og boligens øvrige indretning. 

Du kan for eksempel vælge imellem følgende typer udendørsbelysning: 

  • Standerlamper
  • Væglamper
  • Solcellelamper
  • Havebelysning
  • Spots

Hver type lampe kommer i flere forskellige former og farver. Du kan blandt andet vælge imellem runde lamper og firkantede lamper, ligesom du kan vælge imellem de klassiske farver som sort, hvid og stål, men det er også meget populært at vælge lamper i en smuk kobberfarve. 

Overvej hvor du har behov for udendørs lys

Der er flere steder, hvor det især kan være en stor fordel at montere udendørs belysning. Det kan for eksempel være i indkørslen, så du har lys, når du kommer hjem om aftenen eller om eftermiddagen i vinterhalvåret, ligesom det kan være for at skabe en hyggelig stemning for dine gæster, når de ankommer.

Det kan også være en god ide at montere udendørslamper foran din hoveddør eller på din facade, så du igen kan se noget, når du skal ind ad døren, og det et mørkt udenfor. Dette er ligeledes med til at skabe en hyggelig stemning udefra. 

Derudover er der mange, der sætter pris på at have en eller anden form for belysning på deres terrasse, så man på den måde kan forlænge udetiden både om vinteren og om sommeren. Om vinteren kan man hænge lyskæder op, hvis man ikke har nogle faste lamper derude, og om sommeren kan man gøre brug af nogle af de mange forskellige solcellelamper, der findes på markedet i dag. 

Sidst men ikke mindst er der også mange, der foretrækker at have noget lys ude i selve haven, især på de mørke vinterdage. 

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *