Sådan slipper du af med flisepest

Redaktionen — 21. mar 2019 13:53

Flisepestens hvide pletter er hamrende irriterende og tager tid at fjerne, men der er forskellige tricks, som du kan bruge til at generobre dine pæne fliser.

Foråret er snart over os, men det er ikke kun de grønne områder i haven, der skal gøres noget ved i mange tilfælde. Flisepest er et generende og hyppigt problem for mange husejere.

Hvad er flisepest?

De små hvide pletter, som vi kender som flisepest består kort sagt af en svamp, der har indgået samarbejde med en alge.

Når grøn eller blågrøn alge finder vej til fliser og den pågældende svamp, har vi problemet, og derfor kan du forebygge en del ved at lade din terrasse få så meget sol som muligt, men det kan af og til være svært i forhold til indretning, og hvis der er tale om fliserne, hvor bilen holder kan det være en umulig opgave at holde fliserne fri, hvis der er en eller anden form for overdækning.

Hvordan kommer du af med flisepest?

Der er flere effektive metoder til at blive de hvide pletter kvit.

  • Grus
  • Fliserens 
  • Terassevasker

Grus 

Grus kan være en god løsning, når det handler om at forebygge angreb på fliserne, men der skal et gavmildt lag til, så der slet ikke kommer lys til. Gruset ligges på de ramte fliser om vinteren og forhindrer flisepesten i at leve, så den er væk, når du når foråret og gruset fjernes.

Har du et mindre område fliser der er ramt, kan du også prøve at dække dem over på andre måder. Hvis det ikke er et sted, hvor folk og dyr går som sådan, kan hårdfør plastik og sten til at holde det nede med også bruges.

Fliserens

Giver du dem et kemikalieangreb, er du sikker på at få flisepesten væk. Her skal området smøres ind i fliserensen, og så skal den have lov til at virke.

Snart efter kan flisepesten fjernes ved hjælp af en børste eller en kost. Der skal blot være stive børstehår på. Skyl området med vand, når du er færdig med børsten. Dette er umiddelbart den billigste løsning.

Terrassevasker

Er du ikke vild med kemikalier, men har brug for en her og nu løsning, kan terrassevaskeren være en mulighed, men da det er de færreste, der har sådan en stående, har du sikkert bru fjerner vand snavs, belægninger og flisepest.

Skyl efterfølgende fliserne efter med mere vand. Med terrassevaskeren bruges der ikke nogen kemi.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *