Artikler
Sådan kan et hus finansieres gennem disse lån
Annoncørbetalt indhold Volvo, vovse… og så mangler villaen bare. Når man har boligen på plads, er det blot at indrette den og gøre det til sit hjem. Det er et stort skridt at investere i en bolig og noget, som mange drømmer om. Men inden man når så langt, skal man naturligvis finde ud af, […]
Annoncørbetalt indhold
Volvo, vovse… og så mangler villaen bare. Når man har boligen på plads, er det blot at indrette den og gøre det til sit hjem. Det er et stort skridt at investere i en bolig og noget, som mange drømmer om. Men inden man når så langt, skal man naturligvis finde ud af, hvordan man kan finansiere huset. Mange danskere låner derfor penge til boligkøb, fordi de ikke har penge til at betale kontant. Når man har fundet ud af, hvor mange penge, man kan købe hus for, er det en god idé at finde ud af, hvilket lån, man skal tage.
Pantebrevslån
En form for boliglån er et pantebrevslån, som er et privat boliglån. Modsat andre lån tages lånet udenom banken gennem en privat aktør. Det kaldes for pantebrevslaan, fordi långiveren får pant i boligen, og derfor stiller du en andel af boligens værdi som sikkerhed. Fordelene ved pantebrevslån er, at der er fast rente, og at långiveren ikke kan opsige det. Det kan banken nemlig, hvis du får afvist en finansiering gennem et realkreditlån. Og det kan nogle gange være svært at få et realkreditlån.
Realkreditlån
Hvis du skal låne til et boligkøb, er der mange, der vælger realkreditlån. Når du tager et realkreditlån gennem et realkreditinstitut, sælger instituttet obligationer til investorer. derefter får du udbetalt det beløb, som instituttet får fra dem. Med den type lån skal man dog også selv kunne betale en del af boligens pris, da du ikke kan låne mere end 80 procent af boligens værdi. Samtidig kan du kun opsige lånet én gang i kvartalet. Derfor vælger mange at supplere lånet med et boliglån i banken.
Andelsboliglån
Står du i den situation, at du skal købe en andelsbolig, så findes der en bestemt type lån. Det hedder meget bekvemt andelsboliglån, som nogle også bruger til renovering af ens nuværende bolig. Med den type lån får man en variabel rente med en løbetid på op til 30 år. Hvis man er en boligejer, som meget præcist har planlagt, hvordan lånet skal betales af, kan andelsboliglån være en mulighed. Man bestemmer selv, hvordan man vil betale ydelsen af, om det så er månedligt eller per kvartal.
Konklusion
Der er således mange måder, man kan finansiere en bolig på, uanset om det er ejer- eller andelsbolig. Vælger man f.eks. et realkreditlån, skal man vurdere, om man vil have fast eller variabel rente. Og ender man med at få afvist anmodning om realkreditlån, kan man se, om pantebrevslån vil give mening for ens situation.