Sådan holder du varmen i vinterkulden

MGDK — 29. nov 2022 10:28

Annoncørbetalt indhold

Nu er sommeren for alvor forbi, og det er tid til at pakke vinterjakkerne frem igen. Hvis du er en af dem, som simpelhen ikke kan holde varmen, når det bliver koldt udenfor, så har vi nogle nyttige tricks til dig i denne artikel.

Der er ikke så meget vi kan gøre ved vådt vejr, irriterende vind og bidende kulde, men du kan altid gøre noget ved din påklædning. Hvis du gerne vil holde varmen denne vinter så følg disse gode tips:

Klæd dig på i 3-lags princippet

Det har faktisk en altafgørende betydning for vores kropstemperatur, hvordan vi lægger vores tøjlag. 3-lags-princippet handler om at iklæde sig 3 tøjlag, som beskytter mod både regn, vind og kulde. 

På det inderste af kroppen skal du iføre dig uld. Det kan være en uldtrøje, uldundertøj eller uldne bukser. Uld har en isolerende evne og samler ikke sved og fugt på samme måde som bomuld. Det næste lag bør være en trøje eller jakke i fleece eller dun, som kan beskytte dig mod kulden. Det kunne for eksempel være en Resteröds jakker, som er både let og fleksibel, så du hele tiden har god bevægelsesfrihed. 

På det yderste lag skal du iføre dig noget som kan beskytte dig mod vind og nedbør. Det kunne for eksempel en vinterjakke i dun. Dun er utrolig lette, så du kan stadig bevæge sig frit. Samtidig isolerer de rigtig effektivt mod kulden, så selv hvis temperaturene når under frysepunktet, så holder du kroppen dejlig varm.

Glem ikke hoved, hænder og fødder

Der slipper utrolig meget kropsvarme fra toppen af vores hovede. Vores hovede er heller ikke rigtig beskyttet med andet end et tyndt lag hår, så knolden er altid ekstra udsat for de kolde temperaturer. Selvom du har klædt dig varmt på på resten af kroppen, så kan du komme til at fryse gevaldigt uden en varm hue.

Vanter eller handsker er også et must, hvis ikke du vil have kolde fingre. Vores fingre er, ligesom vores hovede, ikke rigtig beskyttet af hverken muskler eller fedt, så de bliver hurtig forfrosne. Det samme er gældende for vores fødder. Ifør dig et par tykke uldsokker og så husk de vandtætte vandresko eller gummistøvler, hvis du skal ud i slud og sjap. Hvis først dine fødder bliver kolde, men du er ude, så er det rigtig svært at få varmen tilbage igen.