Invester i et solvarmeanlæg og spar penge

Redaktionen — 30. jan 2020 15:41

Sponsoreret indhold

Incitamentet for at investere i et solvarmeanlæg er ligetil. Vælger du at placere solfangere på dit tag eller andre steder på dit hus eller grund, bidrager du til den grønne bølge, og gør dermed noget godt for klimaet.

Men vidste du, at det ikke kun er klimaet, men også din tegnebog, du gør noget godt for?

Hvad koster et solcelleanlæg?

Hvis du beslutter dig for at investere i solvarme, kræver det selvfølgelig en indledende investering for at kunne købe anlægget. Prisen på et solcelleanlæg afhænger af flere faktorer; bl.a. skal der tages højde for anlæggets størrelse, type af solvarmeanlæg og selve monteringen. Et solvarmeanlæg til en familie med to voksne og to børn vil dog typisk kunne installeres for mellem 35.000 og 50.000 kr. alt inklusiv.

Og når først anlægget er sat op, begynder besparelserne hurtigt at vise sig.

Så meget kan du spare ved at bruge solvarme

Besparelsen ved at anvende solvarme afhænger af jeres energiforbrug og den hidtidige energikilde i boligen. Den årlige besparelse ved at anvende solvarme ligger derfor typisk på mellem 1.200 og 7.300 kr. Bag de tal gemmer der sig forskellige besparelser – f.eks. vil en husstand opvarmet med oliefyr kunne spare omkring 3.900 kr. om året, mens en husstand opvarmet med el vil kunne spare cirka 5.900 kr. 

Det betyder, at det som regel vil tage under 10 år at hente investeringen i solcelleanlægget ind igen ved hjælp af de besparelser, opvarmning med solvarme giver. Og så er der i øvrigt ikke taget højde for den værdistigning, boligen som udgangspunkt vil opnå ved at anvende solvarme i stedet for sorte energikilder som f.eks. olie.

Husk tilskud og fradrag!

Udover de direkte besparelser er det også værd at huske på, at i både får tilskud og fradrag, når i investerer i et solcelleanlæg. Tilskuddet kommer i form af et energitilskud, der som regel er på mellem 500-1.000 kr. Der er med andre ord tale om et mindre tilskud, men da de fleste installatører alligevel tilbyder at søge om tilskuddet gratis, er det bestemt værd at tage med.

Samtidig har du også mulighed for at opnå håndværkerfradrag. Her er der et årligt fradrag på 12.000 kr. per person over 18, og i en familie med to voksne og to børn betyder det, at i vil kunne trække 24.000 kr. fra på installationen. Her er det vigtigt at være opmærksom på, at fradraget kun gælder arbejdsløn, og ikke selve anlægget. I praksis betyder det, at i vil få finansieret en stor del af – hvis ikke hele – installatørens løn.

Inklusiv tilskud og håndværkerfradrag ser vi altså på en energivenlig løsning, der gør Danmark grønnere, og ikke blot er til gavn for klimaet, men også din tegnebog. Samlet set er solvarmeanlæg derfor også en yderst fornuftig økonomisk investering, der i løbet af blot få år tjener sig selv hjem igen.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *