Husk køkkenet når du indretter boligen

Redaktionen — 22. okt 2020 12:58

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

Boligindretning handler ikke kun om indretningen i stuen eller soveværelserne. Det handler i høj grad også om indretningen på badeværelset og ikke mindst i køkkenet, hvor det er vigtigt, at der er en god belysning og masser af skabsplads. Det gælder om at skabe en helhed gennem hele boligen, og hvert rum skal være rart at opholde sig i. 

Når det kommer til køkkenet gælder det dog om at betragte det som et arbejdsværelse – især hvis du laver meget mad derhjemme i stedet for at bestille take away hver dag. Hvis du bruger dit køkken ofte, og i mange tilfælde flere gange om dagen, så ved du også, hvor vigtigt det er, at alting er inden for rækkevidde, og at det gælder om at have en god køkkenbelysning, så du kan se, hvad du laver – især om aftenen.

Men hvordan sikrer man sig så, at man har den rette belysning i køkkenet, og hvordan får man den bedst mulige indretningen af køkkenskabene? Det kan du blive meget klogere på her i denne artikel. 

Sådan finder du frem til den rette belysning i køkkenet

Der findes rigtig mange forskellige former for belysning, der er særligt velegnet i køkkenet, og hvilken type du bør vælge afhænger blandt andet af, hvordan dit køkken er indrettet, hvor meget lys der kommer ind i køkkenet fra boligens øvrige rum, og hvilken personlig stil du har. 

Når det kommer til køkkenbelysning, kan du for eksempel vælge mellem følgende typer: 

  • Spots
  • Lysskinner
  • Pendler
  • Loftslamper
  • Væglamper
  • Indbygget belysning i køkkenskabene

Hvis du har et stort og åbent køkken, kan det for eksempel være en rigtig god ide at have spots i loftet eller en lysskinne, hvor du har mulighed for at pege hvert spot i forskellig retning. På den måde kan du sikre dig, at du altid får den rette mængde lys. 

Du kan også vælge en stor loftslampe, som kan give lys ud til hele rummet, eller du kan skabe en hyggelig stemning med væglamper eller pendler. 

Sådan indretter du dine køkkenskabe mest optimalt

Når det kommer til køkkenskabe, vil de fleste af os formentlig ønske, at vi havde mere – man kan aldrig have for meget skabsplads i køkkenet. Derfor gælder det om at indrette den plads, du nu har, på den mest optimale måde. 

Det gør du ved at stille dig ved din faste arbejdsstation og forestille dig, at du skal lave mad. Hvad har du brug for lige der, hvor du står? I nærheden af komfuret og kogepladen er det for eksempel en god ide at have gryder, pander og køkkenredskaber til madlavningen. Det kan også være fade, som du skal have i ovnen. 

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *