Husk at sove godt

Redaktionen — 20. mar 2020 01:32

Sponsoreret indhold

Søvn er stadig noget, som er vigtigt for alle mennesker. Der er endnu ikke opfundet en pille eller en app, som kan klare søvnen for os. Ikke desto mindre er der mange, som døjer med dårlig og for lidt søvn med forskellige resultater til følge. Men søvn er det nye sort, som giver masser af trivsel og overskud.

Søvn skal opprioriteres

At få sovet ordentligt er væsentligt af flere årsager. Først og fremmest er det under søvnen, at hjernen skiller sig af med affaldsstofferne, og det gør, at det er livsnødvendigt med søvn. Dog kan man lige som med så mange andre kropslige funktioner, som ikke fungerer optimalt, sagtens overleve med dårlig søvn eller et minimum af søvn. Det er bare ikke sundt. Og mange tænker ikke på søvn som en integreret del af deres sundhed. 

Man skal jo være træt, for at man kan sove. Her hjælper motion, idet dette fremmer den naturlige træthed. Nogle motionsformer, eksempelvis løb, er endda med til at regulere søvnbehovet – se mere omkring motion på Buma.dk.

Find en passende seng

En forudsætning for at kunne sove godt er naturligvis, at man har en passende seng. Med tiden forandres ens fysik, og derfor er det ikke sikkert, at den seng man har stadig er det bedste match. Mange sengefirmaer har en politik om, at man kan prøve sengen af i nogle uger og så bytte den til en anden, hvis ikke den passer. På den måde har man lejlighed til at afprøve forskellige løsninger, så man er sikker på, at man vælger rigtigt. Heldigvis findes der mange modeller af senge, så hvis man gerne vil have sengen til at passe ind i det øvrige interiør i soveværelset, bør dette kunne lade sig gøre. Søvn og senge kan du læse mere om på denne side Sovneksperterne.dk.

Væk med forstyrrelserne

Mange mennesker lader sig diktere af deres telefon, selv når de burde gå i seng eller sove. Så kom der lige en sms eller en e-mail, som skal læses igennem, før man kan lægge sig til at sove eller eventuelt sove videre. Og det kan være nemt at lade sig distrahere, fordi telefonen måske også fungerer som ur, og derfor kan man ikke undgå at se, når der kommer beskeder. 

Løsningen kunne være at finde et bestemt sted, det kunne være en hylde i køkkenet, hvor telefonen har sin faste plads om natten, så man undgår manglende og afbrudt søvn.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *