Gode idéer til indretning af hjemmet med små børn

MGDK — 12. jul 2023 14:13

Når vi får børn, er der mange ting, der må ændre sig – heriblandt boligindretningen. Det er som regel ikke barnet, der fylder, med derimod alle barnets ting.

Så hvordan får vi mest ud af pladsen i hjemmet, når vi byder et nyt familiemedlem velkommen? Det ser vi nærmere på herunder, hvor vi kommer med nogle idéer til, hvordan du med fordel kan indrette dig, når du har en lille ny på vej.

Udnyt højden – brug væggene 

Når vi skal indrette os, så bør vi altid gå efter at skabe så meget fri gulvplads som muligt – særligt hvis du bor småt med begrænsede rum- og indretningsmuligheder. Når du får et barn, skal hjemmet indrettes efter det, og det handler i høj grad om at være kreativ med pladsen. 

Når du skal skabe plads til dit barns ting, så kan du med fordel tænke "opad". Brug væghylder, ophængte skabsmuligheder, kurve og kasser ovenpå skabe og lignende. Jo flere af barnets ting, du kan få væk fra gulvet og op i højden, jo mere plads bevarer du.

Afgrænsning af legeområder 

Når dit barns ting flytter ind i hjemmet, så er det enormt vigtigt, at du formår at adskille børne- og voksenområderne i hjemmet. Én ting er, at barnet har et børneværelse, men det betyder ikke, at alle barnets ting bliver i det rum.

En god måde til at holde gulvpladsen ren og orden i "dit og mit" trods legetøj og babyudstyr i samme rum er ved at investere i den populære Hyggi legemåtte. Her kan du på nem og enkel vis afgrænse den del af stuen, der er til børn og leg fra resten af rummet.
Hyggi legemåtterne kommer i mange forskellige design, og måtten kan derfor let vælges, så den matcher hjemmets øvrige indretning. Derudover giver måtten barnet et blødt og komfortabelt underlag at lege på. 

Tænk smart og småt 

Når du skal indrette dit hjem til din nyfødte, så kommer du langt med at være kreativ og tænke smart. Der findes mange gode børnemøbler og løsninger, der netop er udtænkt til de mindre hjem. Du kan få pusleborde, der kan lukke sammen, badekar, der kan foldes, transportable legemåtter og meget, meget mere.

Det behøver ikke at overtage hele hjemmet, at I får et barn. Hjemmet kan sagtens indrettes med plads til alle i familien, hvis du tænker smart.