Game room design: Sådan kan du designe det sjoveste rum i huset

MGDK — 22. dec 2022 09:38

Gaming er altid sjovt, men det kan snildt blive sjovere med et lækkert game room. Altså et spillerum, hvor du kan være i bedre omgivelser. Desuden kan det være det perfekte design af et rum, hvor du kan filme eller live streame dine timer bag skærmen. Nedenfor giver vi dig inspiration til, hvordan du kan designe et fedt spillerum, uden det behøver at koste alt for mange penge.

Tænk på neonlys

Mange personer håber på at blive kendte YouTube og influencere ved at streame hjemmefra. Her kræver det blandt andet, at du imponerer med din indretning. Hvis du gør det godt, kan det være, at du er heldig at nå langt. I hvert fald er bruttospilleindtægten steget for iGaming-markedet inden for den seneste årrække.

Det handler først og fremmest om at være iøjnefaldende. Mange benytter neonlys med forskellige farver. Der er endda lamper, som kan skifte farver, hvilket kan hjælpe dig med at variere. Når du kigger på LED-lamper, bør du ikke kun overveje prisen. Det er også en god idé at kigge på designet med eksempelvis en flot tekst eller figur, som passer til din stil. Tjek også hvor meget den kræver i strøm. Gå efter en miljøvenlig løsning, måske er produktet dyrere til at starte med, men det kan måske være billigere løsning i det lange løb.

En god stol

Når du gamer derhjemme, er det en god idé at have en lækker stol. Ikke alene er det vigtigt, at den har et flot design, som er visuelt lækkert for kameraet. Naturligvis er det også vigtigt, at den har et ergonomisk fedt design. Det skal være med støtte både til dine arm og din nakke.

Hvis du bruger mange timer ved computeren, er det en god idé ikke at være nærig med denne investering. Tænk på at du måske kan investere lidt flere penge og skulle bruge mindre energi på at komme dig igen i træningscenteret eller en tur til fysioterapeuten.

I forhold til selve designet kommer det an på smag og behag. Måske søger du et mere elegant og simpelt look med en sort stol og mindre detaljer. Andre foretrækker mere iøjnefaldende løsninger med f.eks. neonfarver på kryds og tværs.

Beskyt fødderne

Når det kommer til ergonomi, kan det anbefales at investere i en fodstøtte. Det kan nok ikke ses, hvis du streamer på f.eks. Twitch. I stedet kan det helt bestemt mærkes. Mange gange ender vi med at sidde i en forkert position, når vi ikke har en fodstøtte til fødderne. Modsat kan en fodstøtte hjælpe dig med at sidde korrekt. Nu hvor du investerer i en god gaming stol, kan det være endnu en god investering at have en støtte til fødderne. Det kan endda hjælpe dig med at være mere produktiv, når du arbejder på dine iGaming-aktiviteter.

Vær klog med pladsen

Det er en god ide at tænke smart med pladsen. Altså både når det kommer til opbevaring og andre formål. For eksempel kan det være, at du både streamer derhjemme, men du også laver indhold til de sociale medier som TikTok og Instagram. I denne forbindelse er det vigtigt, at du har plads til lys og mulighed for at filme fra forskellige vinkler.

Design med spil

Selvom vi mest fokuserer på online spil, kan du også benytte spil til inspiration af indretning. Har du et større rum, kan du overveje en gammeldags enarmet tyveknægt. Hvis det er et meget stort rum, har du måske plads til et billardbord.

Er der mindre plads, kan du også tænke småt med dekorationerne. For eksempel kan du købe plakater eller andre små finurlige dekoration af alt fra Lego til Tetris og andre spil. Det passer ind i temaet med et spilrum, alt afhængigt hvad din stil er.

Få farverne til at passe sammen

Mange indretningsarkitekter følger mønstre med at visse farver passer bedre sammen. Det siges eksempelvis, at gul, rød og blå passer godt sammen. Andre er mere til grøn, orange og lilla, der kan passe godt til et mørkere spilrum med neon, som vi har været inde på længere oppe.

De følger også en 60-30-10 regel. Her kan det anbefales, at 60 procent af rummet bør have en dominerende farve. Dernæst bør 30 procent af rummet have en sekundær farve. Til sidst kan du tilføje et strejf af en farve med omkring 10 procent af rummet.

Design som du har lyst

Det er vigtigst af alt, at du følger din personlige smag. Du kommer ikke langt ved at prøve på at ramme plet med det ”mest korrekte”. Ingen kan sige, hvad der er bedst til et spilrum. Det bedste er, at du i sidste ende er tilfreds med, hvordan det ser ud. Ellers risikerer du hurtigt at blive træt af rummet og at skulle igennem en ny dekoration inden for kort tid.