Artikler

Find den rette kontinentalseng til dig

Sponsoreret indhold Vi bruger cirka en tredjedel af vores liv i vores soveværelse, og videnskaben bliver hele tiden klogere på hvor vigtigt det er for vores fysiske og mentale helbred at få god søvn. Hele indretningen af soveværelset har betydning for en god søvn, men sengen er det vigtigste og bør derfor ikke være det […]

shutterstock_1412289212.jpg
Af 17. februar 2020

Sponsoreret indhold

Vi bruger cirka en tredjedel af vores liv i vores soveværelse, og videnskaben bliver hele tiden klogere på hvor vigtigt det er for vores fysiske og mentale helbred at få god søvn. Hele indretningen af soveværelset har betydning for en god søvn, men sengen er det vigtigste og bør derfor ikke være det man sparer på, selvom det måske kan være fristende.

Kontinentalsenge er den mest populære sengeløsning for par, da de både er flotte, komfortable og en samlet løsning der holder i mange år. Men udover at der kan være stor forskel på både pris og kvalitet, er der flere andre overvejelser man bør gøre sig, når det kommer til at finde den helt rigtige kontinentalseng. 

Hvad er en kontinentalseng?

En kontinental seng kan umiddelbart minde lidt om en høj boxmadras. Men modsat en boxmadras, der består af en enkelt ramme med indbygget madras, er en kontinentalseng bygget op i tre lag: En boxmadras i bunden, en ekstra madras i midten, dækket af en top-madras. De tre lag giver rigtig god liggekomfort, og kontinentalsenge er næsten altid garanti for høj kvalitet, både når det kommer til materialer og komfort..

Et alsidigt værktøj til bygge- og håndværksopgaver

Læs også: Et alsidigt værktøj til bygge- og håndværksopgaver

Værd at overveje

En kontinentalseng er ikke bare en kontinentalseng, og der er flere faktorer der spiller ind, når du skal finde den seng der passer lige netop dig. Her er nogle ting at overveje:

Hårdhedsgrader

Kontinentalsenge findes i op til 4 forskellige fastheder, også kaldet hårdhedsgrader. Og her tænker mange nok, at det bare gælder om at finde den blødeste, for hvem gider at have en hård seng? Men den optimale hårdhedsgrad afhænger af ens højde og vægt, og sikrer dermed at ens rygrad ligger så lige som muligt, så man oplever bedst mulig søvn og minimerer risikoen for træthed og ømhed i ryggen. Køber man seng på nettet, kan man få en online vejledning i de forskellige hårdhedsgrader.

Fjedring

En anden ting der afgør sengens blødhed, er fjedrene. Kontinentalsenge indeholder 1, 2 eller 3 fjederlag, alt efter hvilket mærke mærke og model. Jo flere fjederlag, jo mere eftergivende vil sengen typisk føles, og mange anbefaler derfor at vælge en seng med mindst 2 lag fjedre.

Topmadras

Nogle kontinentalsenge har indbygget topmadras, men i de fleste tilfælde kan man selv vælge hvilken type topmadras man ønsker. Topmadrasser kan fås i mange forskellige materialer, og her er de mest almindelige skum, latex eller memory foam (også kaldet celsius skum eller viscoelastisk skum). Ved skum eller latex får kontinentalsengen en mellemfast til fast overflade, der hurtigt reagerer på bevægelse. Memory foam er derimod langsommere til at reagere, som kan give en behagelig og blød følelse. Særligt omkring skuldre og hofter vil memory foam tilpasse sig kroppen, for optimal komfort. 

Dermed sagt, er memory foam ikke nødvendigvis det bedste for lige netop dig, men i høj grad et spørgsmål om præferencer. Fælles for alle materialer er dog, at højere kvalitet er lig med højere åndbarhed.

Åndbarhed er en betegnelse for hvor meget vand, der fordamper gennem materialet, og hvor hurtigt.

Bedst i test

Du ved nu, at der er flere forskellige måder at tilpasse en kontinentalseng, og sengene findes til vidt forskellige priser. Det kan måske virke uoverskueligt at finde den rette, og vide helt præcis hvor meget man får for pengene. Derfor kan det være en god idé at kigge på dem der er bedst i test. Her får du den største sikkerhed for at få den bedste seng. På sovevaerelse.dk, kan du se resultaterne for Bedst i Test for i år.

Vandet vender altid tilbage: Derfor rammer stormfloder de samme huse igen og igen

Læs også: Vandet vender altid tilbage: Derfor rammer stormfloder de samme huse igen og igen

Så mange indbrud er der i din kommune – og sådan beskytter du dit hjem

Læs også: Så mange indbrud er der i din kommune – og sådan beskytter du dit hjem