Er det blevet tid til en ny hoveddør? Sådan vælger du den rette til din bolig

Redaktionen — 22. okt 2020 12:54

Sponsoreret indhold

Er det blevet tid til at få skiftet den gamle hoveddør ud med en ny, eller har du fået bygget et nyt hus, og skal du til at vælge, hvilken hoveddør der skal i, så er du kommet til det helt rette sted. Her i denne artikel kigger vi nemlig nærmere på, hvordan du sikrer, at du får valgt den helt rette dør, der passer til både husets udtryk og din egen personlige stil. 

Overvejelser omkring valg af ny hoveddør

Når der skal vælges ny hoveddør, er der faktisk meget at tage stilling til. Først og fremmest skal du tage stilling til, hvilken type dør du skal vælge. Her kan du blandt andet vælge imellem følgende dørtyper: 

Uanset hvilken dørtype du vælger, skal du også tage stilling til, hvordan din nye hoveddør skal se ud. Skal den for eksempel være en hel plan flade, eller skal der være et smukt mønster i? Skal der være vinduer i, og i så fald hvor mange, og hvor store skal de være? Skal glasset være gennemsigtigt eller matteret?

Derudover gælder det også om at gøre sig nogle grundige overvejelser omkring, hvilken farve den nye dør skal have. Skal den have en farve, der matcher farven på huset, eller skal den have en farve, der skiller sig ud fra huset? Skal den være sort eller hvid, eller skal den måske være træfarvet eller en helt anden farve? 

Hvorfor er det vigtigt, hvordan døren ser ud?

Der er rigtig mange gode grunde til, hvorfor det er vigtigt at gøre sig disse grundige overvejelser omkring, hvordan den nye hoveddør skal se ud. Hoveddøren er nemlig et vigtigt element i facaden, og det er noget, som alle folk ser. Det gælder både dem, der går forbi huset ude på vejen, men det gælder i høj grad også for gæsterne, og for jer der bor i huset, som skal kigge på døren hver dag – både indefra og udefra. 

Hoveddøren er dermed med til at skabe et førstehåndsindtryk af huset og af jer, der bor inde i huset. Derfor gælder det om at vælge en dør, der repræsenterer jer, og som samtidig passer godt til huset. 

En anden god grund til at tage stilling til hvordan hoveddøren skal se ud er, at den faktisk også spiller en rolle indvendigt i huset. Vælger du for eksempel en dør med glas i, vil du få mere lys ind i din entre. Til gengæld vil udefrakommende også kunne se ind i entreen. Vælger du derimod en dør uden glas, får du ikke lys.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *