Derfor skal du være opmærksom på din el-installationsrapport, når du køber hus

Admin — 14. maj 2019 08:33

Indholdet er udarbejdet i samarbejde med Energivenlig

Når du skal til at købe hus, er der mange ting, der skal ses til. Der skal bruges energi på beslutninger som størrelse på huset, beliggenhed, prisforhandling og meget andet. En af de sidste ting, som du har lyst til at se på, er sikkert el-installationsrapporten. Den kan virke uoverskuelig, og det er svært at vide, hvad de forskellige elementer betyder. Heldigvis har Energivenlig lavet en guide over de fem oversete fejl på el-installationer. På den måde kan du hurtigt og nemt få et overblik over, hvad du bør kigge efter. Så slipper du for at anvende energi på den, og du kan i stedet bruge din kræfter på vigtigere ting. Vi samler op på de vigtigste ting fra guiden. 

Om el-installationsrapporten

En el-installationsrapport er en oversigt over de elektriske installationer, der er i bygningen. I 2012 blev det et lovkrav, at der i forbindelse med ejerskifteforsikringens tilstandsrapport blev tillagt en el-installationsrapport. I el-installationsrapporten finder du eksempelvis informationer omkring hovedtavlen, stikkontakter og afbrydere. Du kan ligeledes finde ud af, om el-installationerne er lovligt installerede og funktionsdygtige. 

Grunden til, at det er en god ide at få en el-installationsrapport er, at du kan få et overblik over husets el. På den måde slipper du for ubehagelige overraskelser, når du har overtaget huset. Det kan nemlig både være rigtig dyrt at få udbedret manglerne, og det kan være farligt, hvis man ikke gør. Er der mangler i el-installationsrapporten, har du også grundlag for forhandling med nuværende ejer.

Hvis du ønsker at vide mere om el-installationsrapporten, så kan du med fordel besøge EBAS’ side om el-tjek. Her fremgår især 5 ting, som du skal være særligt opmærksom på i forbindelse med din el-installationsrapport.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *