De hotteste boligtrends denne sommer

Redaktionen — 20. jul 2021 11:35

Hver årstid har sin charme. Om vinteren har vi tendens til at finde de tykke tæpper frem, dæmpe lyset og tænde op i pejsen og stearinlysene. Om sommeren åbner vi derimod op og lader lyset komme indenfor, hvor det får lov at fylde hvert et hjørne. Mange får måske trang til at lave om og rydde op. Deraf bruges sommerferien på at male, sætte i stand og tage hånd om de forsømte områder af huset, som får et nyt løft. Hvis du også skal i gang med at rokere rundt, får du her et par tips til, hvordan du kan indrette huset efter sommerens hotteste trends. Og det er faktisk lige meget, om det er den helt store overhaling, der skal i gang, eller om det er småting, der skal pyntes på. Husk på, at selv små ændringer kan gøre en stor forskel.

Inviter naturen indenfor

Noget af det bedste – og letteste – du kan gøre for at pifte stemningen op i dit hus, er at pynte med planter og blomster. Grønne planter er i særdeleshed gode for indeklimaet. Du kan med fordel vælge planter som for eksempel monstera, som også populært kaldes for ’bloggerplanten’, fordi den er så stort et hit blandt influencerne på Instagram. Den er let at passe, idet den hverken kræver meget lys eller vand, og så vokser den sig generelt høj, hvilket skaber illusionen af plads i rummet. Kaktusser er også fremragende stueplanter, og det kræver om muligt endnu mindre at passe dem i forhold til monsteraen. De fås i mange forskellige størrelser, farver og udformninger og giver et rum et særligt udtryk. Små oliven-, figen- eller citrontræer i ministørrelse er også populære og med god grund, idet de æstetisk set er virkelig gode i hvilket som helst rum. Blomster lyser op og giver et friskt udtryk i et rum. Ulempen ved afskårne blomster er dog, at de skal skiftes relativt ofte, hvor planterne derimod kan holde rigtigt længe, hvis bare du passer dem godt.

Gør plads til det unikke

Et hjem skal have flair, og det skal være tydeligt, hvem der bor der. Du kan med fordel indrette et rum, der er helt unikt og som afspejler dine interesser. Det kan for eksempel være et lille bibliotek med alle dine yndlingsbøger, et lækkert køkken, hvor der er plads til de kulinariske udfoldelser, eller hvis du har god plads i huset, så tøv endelig ikke med at inkludere et spilleværelse. Et værelse dedikeret til spil giver huset en vis flair; det er sjovt og vil bringe dig og dine gæster mange timers glæde. Du kan for eksempel inkludere forskellige traditionelle brætspil som Partners, Magic the Gathering, ludo, skak og det populære Hint, men du kan også sagtens bruge de klassiske casinospil som poker, blackjack og roulette. Nu kræver roulette selvfølgelig lidt mere udstyr end de andre spil, men hvis du nogensinde har prøvet roulette online, så har du sikkert en ret god idé, om det passer ind i dit spilleværelse eller ej. Et godt spilleværelse kan selvfølgelig også inkludere en fladskærm, så du ikke går glip af vigtige kampe. 

Lav en kunstvæg

Hvis du fylder din væg med kunst, er det en god idé at tænke i firkanter, lyse farver og print med et budskab. En væg fyldt med kunst er både flot, stilfuld og tankevækkende. Der findes mange måder, hvorpå du kan sammensætte din væg. Mens du er ved det, kan du også overveje farven på din væg. Hvis det alligevel er tid til, at væggen skal males, skal du ifølge trendsættere vælge lyse pastelfarver eller skrappe pangfarver. Hvis du har mod på det, kan du også kaste dig ud i en tofarvet væg. Det giver rummet et helt specielt udseende og skaber en særlig effekt. Farver, kunst og sammensætning skaber et helt unikt udtryk. Ligeledes kan du tænke i lyse møbler, masser af naturligt lys, rene overflader og store rum.

Sommerens trends er altså; lyse rum, masser af plads, lyse eller stærke farver, kunst med budskaber og gerne mange grønne planter. Dette stråler altsammen af sommer, sol og varme, mens du også kommer i godt humør. Og det er om noget det, sommeren handler om.