Tofarvede vægge er en af de nyeste trends

Redaktionen — 05. maj 2021 13:52

Dette indhold er sponsoreret 

Tapet har i årevis været en populær måde at få en masse farver ind i sit hjem uden den store forpligtelse til flere dages malerarbejde. Det seneste år er det dog blevet mere og mere populært at kaste sig ud i lidt modigere farver på væggene, og på større flader  end bare en væg- og hertil har den tofarvede væg også fået sin entré på trend-scenen. Måske er dette dit nye eller kommende malerprojekt, hvis ja, så læs med her og find ud af, hvordan man kan opnå det bedste resultat. 

En teknik, der er let at tilpasse til egne drømme 

Maling af en væg i to farver skaber både øjeblikkelig kontrast og arkitektoniske fornemmelser i det respektive rum. Den tofarvede væg er en nem og moderne måde at tilføre dimensioner og illusioner af arkitektoniske detaljer til et ellers helt almindeligt rum. Det er desuden også meget nemmere at male en væg end at skulle til at installere vægbeklædning på den. 

Hvad end dit nye malerprojekt handler om at få rummet til at se større ud, eller det drejer sig om at tilføre farve til et rum på en anderledes måde så er dette en maleteknik, der er let at tilpasse for at opnå det look, som du ønsker dig. Du kan lege med nuancerne i den farvede del af væggen ved for eksempel at nedtone den øverste tredjedel af væggen. 

Når du ønsker at lave en farvet væg, er det vigtigt at du først bestemmer dig for højden på den linje, der skal skille de to farver ad. Dette gøres ved at måle fra loftet eller gulvet. Når du er færdig med dit design, skal du dække den ønskede linje med malertape, og så er du egentlig klar til at give dig i kast med projektet. 

Har du svært ved at finde ud af, hvor farverne skal deles?

Hvis du har svært ved at beslutte dig for, hvor din linje skal være, kan det være en god idé at bruge eksisterende funktioner i rummet. De eksisterende funktioner kan for eksempel være en dørkarm, en reol og/eller kommode eller andet, der kan bruges som guide til at visualisere linjen. Herefter er det med at finde den rigtige farve maling. Hvis du er i tvivl om farven så søg inspiration på nettet i forhold til, hvilke farvekombinationer, der dur for dig. På den måde kan du matche de farver, du allerede har i rummet, med nye farver. Du kan også give dig i kast med at inkorporerer loftet, male efter skrå linjer eller andet - det er kun fantasien, der sætter grænser.