Vælg kvalitetssikker maling

Redaktionen — 26. apr 2021 18:36

Denne artikel indeholder annonceret indhold. 

Du kender formentlig tidspunkter på året, hvor mange strømmer ud i haverne for at se, hvordan vinteren har efterladt grimme og slidte aftryk. Måske har du fået et chok over, hvordan trætheden stråler ud af det udendørs træværk efter vintervejrets hårde og barske realitet? 

Men fortvivl ej, med den rette maling eller træbeskyttelse kan du hurtigt shine det op igen, så du kan nyde synet af det flotte resultat igennem hele sommerperioden. Når du giver det en opfriskning, så vil du også opleve, at træ- og murværket er klar til at gå den kommende vinter i møde. 

Udforsk forskellige typer af maling 

Når du skal vælge udendørs maling, så er det altafgørende at du anskaffer dig et produkt, der er af en høj og sikker kvalitet - netop så det kan modstå de danske vejrforhold. Malingen er nemlig den eneste beskyttelse for både træ- og murværk mod for eksempel: 

  • Frost
  • Vind
  • Snavs
  • Fugt 
  • Sollys 
  • Fragmenter 

Facademalingen skal være af en kvalitets type, der forsikrer, at murværket kan ånde og gøre det muligt for væggene at tørre op, så der ikke opstår frostsprængninger i fugerne og pudset i vinterhalvåret. Husk derfor at give facaden en omgang grunder før, at du maler med den almindelige maling. Det er grunderen, der gør, at den mætter overfladen, så det minimerer behovet for større mængder maling. 

Husk omhyggelig vedligeholdelse 

Helt generelt har det stor betydning, at du passer godt på din ejendom. Et vigtigt element i forsøget på at opnå den helt rigtige stand af ejendommen, det er vedligeholdelse. 

Har du for eksempel et tag, der er slidt, falmet og træt, men ellers ikke har defekter eller andre fejl på sig? Så findes der ligeledes løsninger på dette. Du kan med en god omgang afvaskning af snavs, mos og alger opnå et flot og helt nyt look. Dette vil forlænge tagets levetid med omtrent 5-10 år. 

Du kan også vælge at bruge maling resterne til at opfriske havemøblerne. Om de er af træ eller metal er ligegyldigt. Du skal bare huske, at male dem med den rette type af maling, hvis materialerne afviger fra hinanden. Det vil få dem til at stå knivskarpt til sommeraftenerne med grill hygge i haven. 

Du skal ligeledes huske, at hvis du maler på for eksempel jern- og metalgenstande, så bør du fjerne eventuelt rust og herefter behandle det med rustprimer, samt beskyttelse. Dette gøres inden, at du går i gang med selve malingen, men forarbejdet vil betale sig og være det værd, da det forlænger selve holdbarheden betragteligt.