Tysk traditionsklub forhandler med OB om køb af U21-keeper

bolignyt — 04. feb 2021 18:52

Den tyske 2. Bundeligaklub Hamburger SV forhandler i øjeblikket med OB om et køb af fynboernes førstekeeper, Oliver Christensen. Det skriver tyske Bild. 

Tyske giganter interesseret i OB-komet

De seneste uger har budt på meldinger om, at den tyske traditionsklub Hamburger SV er interesseret i at hente OB-målmand Oliver Christensen som klubbens nye førstemålmand. HSV har fulgt Oliver Christensen i længere tid og skulle efter sigende være tæt på at lande en aftale med OB, som vil indbringe fynboerne i omegnen af 22 millioner danske kroner. 

Flotte præstationer kan ende med storsalg

Oliver Christensen blev valgt som ny førstekeeper i OB i 2018, da klubben solgte norske Steen Michael Grytebust til FCK, og ’OC’ skulle udfylde et par ret så store handsker efter den norske målmand, som på daværende tidspunkt var blevet kåret til årets Superligakeeper to år i streg. Det lykkedes han i høj grad med, og efter en god første sæson levererede han en række flotte præstationer under det danske U21-landsholds Euro 2020-slutrunde. 

OB er ikke vant til at sælge spillere for tocifrede millionbeløb, og et salg af Oliver Christensen til 22 millioner danske kroner vil derfor være attraktivt for fynboerne. Salget vil dermed nærme sig Jonas Borring-salget til FCM, som gav OB cirka 22,5 millioner kroner i 2008.

HSV-scouts var på plads i Herning

Da OB indledte den nye sæson med FC Midtjylland i Herning, var flere HSV-folk til stede på MCH Arena. Efter sigende skulle klubben både have sendt sin chefspejder og målmandstræner til Herning for at se fynboen an.

De tyske scouts fik da også noget at glæde sig over. Oliver Christensen og OB leverede en flot præstation i sæsonåbneren og vandt kampen mod de danske sølvvindere med 2-1, hvor ’OC’ leverede en sikker præstation. 

Forhandler sat på pause: ’OC’ vil gerne blive

De seneste bulletiner går på, at OB og HSV ikke kan blive enige om en overgangssum for Oliver Christensen. HSV skulle efter sigende være villige til at betale OB 2,5 millioner euro – svarende til cirka 18,5 millioner kroner – mens OB vil have 3 millioner euro – eller hvad der svarer til 22 millioner danske kroner – for keeperen. 

Oliver Christensen har selv udtalt, at han gerne vil blive i Ådalen, hvis et salg ikke skulle blive en realitet. OB har netop fået ny cheftræner i svenske Andreas Alm, og den rejse kan ’OC’ sagtens se sig selv være en del af:

- Jeg ville ikke have noget imod at blive her, efter transfervinduet lukker. Vi har fået en god start, og der sker mange spændende ting i OB, siger han til Fyens.dk.

OB har fået en god start på den nye sæson, hvor det er blevet til en 2-1-sejr over FCM i Herning og til et 1-1-resultat på de forsvarende pokalvindere fra Randers FC. Der blæser positive vinde over den fynske ådal, og det er også noget, Oliver Christensen kan mærke:

- Jeg er tilfreds i OB, og jeg har slet ikke travlt med at komme væk, siger Oliver Christensen til SLBold.dk.

22-årige Oliver Christensen har fået sin fodboldopdragelse i OB, som han kom til i 2016. Han står noteret for én landskamp for det danske A-landshold, som han spillede mod Sverige i efteråret 2020.