Hjemmet
Stop! Du bør ikke opbevare dine kartofler i køleskabet
Har du også gulerødder, løg eller tomater i køleskabet? Så kunne det være, vi skulle lave en guide til hele grøntsagsskuffens do’s & don’ts… Sig til, hvis du vil ha’ den!
i har alle sammen gjort det: smidt kartoflerne direkte i køleskabet og tænkt “smart, så holder de længere.” Men nope – det er faktisk en rigtig dårlig idé. Kartofler og køleskab er ikke det power-couple, du troede, de var.
Her er hvorfor, du bør finde et bedre sted til dine knoldede venner
Fra stivelse til sukker – og ikke på den gode måde
Når kartofler bliver udsat for kulde, sker der noget funky: deres stivelse bliver omdannet til sukker. Det betyder, at dine ellers perfekte kartofler ender med at smage sødt – og det er ikke lige det, du drømmer om, når du laver sprøde pommes eller flødekartofler, vel?
Akrylamid – et ord, der ikke lyder lækkert (fordi det ikke er det)
Her bliver det lidt mere alvorligt: Når de sødere kartofler bliver tilberedt ved høje temperaturer (fx stegt eller bagt), kan de danne akrylamid – et kemisk stof, som forskere forbinder med en potentiel sundhedsrisiko. Og lad os bare sige: Det er ikke noget, du vil have på menuen.
Det perfekte kartoffelspot? Det er ikke køleskabet
Kartofler har det bedst et sted, der er mørkt, tørt og køligt – men ikke for koldt. En temperatur omkring 7-10 grader er spot on. Tænk: viktualierum, kælder eller bare et skab, der ikke bliver for varmt. Og nej, de må heller ikke få for meget lys – så begynder de at spire eller blive grønne. Og dét er heller ikke godt.
Gem kartoflerne fra køleskabet!
Hvis du vil have kartofler, der smager godt, holder sig længere og ikke laver kemi-fest i ovnen, så giv dem et andet hjem end køleskabet. De vil takke dig med den perfekte kartoffelmos, sprøde ovnkartofler og alt det midt imellem