Spar på energi, penge og grå hår

MGDK — 08. nov 2022 11:59

Annoncørbetalt indhold

Det er ingen hemmelighed at krisen kradser hos de fleste. Nogen er ved at gå fra hus og hjem på grund af varmeregningerne, og andre rammes særligt hårdt på de stigende priser i supermarkedet. Uanset hvordan du er ramt, kan det betale sig at spare hvor der spares kan. I denne artikel giver vi dig et par fif til, hvordan du kan spare på varmen i hjemmet, så du med god samvittighed kan gå en kold vinter i møde.

Hold de nedre dele varme

Inden du kommer på helt andre tanker, kan vi afsløre, at der selvfølgelig er tale om de nedre dele af dit hus. For selvom vi alle ved, at varme stiger opad, så er der faktisk masser af penge at spare, hvis du sørger for isolering af sokkel. Gør du det, slipper du for et fodkoldt hjem og undgår fugtskader - også selvom du skruer en smule ned for radiatorerne.

Find det varme overtøj frem

Også til huset! Noget af det vigtigste, for at kunne holde varmen derhjemme, er nemlig at dine ydervægge er isoleret godt. Er de ikke det, så risikerer du både at lukke den kolde luft ind, men samtidig også at al varmen siver ud, og så ender du med en skyhøj varmeregning. Så selvom isolering af ydervæg ikke nødvendigvis er det billigste lige nu og her, kommer du til at spare på den lange bane. 

Frisk luft - også indenfor

Om sommeren er det intet problem at åbne vinduerne og lufte ud ofte, men det kan knibe lidt hos de fleste om vinteren. Det kan nemlig virke fjollet at gå rundt og småfryse, og så lukke al den varme luft ud. Men faktisk giver det god mening. Det er nemlig særligt gavnligt for indeklimaet hvis du sørger for at få ny, frisk luft ind. På den måde undgår du blandt andet skimmelsvamp, og du slipper for en tung, trættende hovedpine. Ved at lufte kraftigt ud et par gange om dagen sikrer du at luftfugtigheden i hjemmet ikke bliver for høj. Og tør luft er nemmere og hurtigere at varme op, så den varme du mister på at åbne vinduerne skulle gerne hurtigt vende tilbage.