Sevillas angrebs-es sat tilbage i genoptræningen

bolignyt — 12. jul 2021 19:44

Marokkanske Youssef En Nesyri, der med 18 mål i sidste sæson i La Liga var en vigtig spiller for Sevilla, blev skadet tilbage i september. Det er en skade i baglåret, der har voldt klubbens topscorer fra sidste sæson problemer. Han er noteret for 7 kampe, 3 mål og en assist i denne sæson. 

Var ellers på vej tilbage

Raf Mir og Erik Lamela har scoret hver fire mål og deler værdigheden som klubbens topscorer i Ligagen ind til videre i denne sæson. Med sine 18 mål blev Nesyri nummer fem på La Ligas topscorerliste i sæsonen 2020/21, hvor Sevilla blev nummer fire og dermed sikrede sig deltagelse i dette års Champions League.

Nu så han ud til så småt at være på vej tilbage til fodbolden med mindre optrædende mod Lille og Osasuna.  Men nu skal han starte på et nyt genoptræningsprogram for at blive skaden rigtigt kvit. I første omgang venter dog en hvileperiode, som han vil tilbringe hjemme i Marokko.

En målfarlig marokkaner

Den nu 24-årige Youssuf En Nesyri kom til Sevilla i januar 2020 fra Leganes. Han har spillet 77 kampe i La Liga for Sevilla og undervejs scoret 29 mål og leveret 3 assists.

I Champions League er det blevet til 6 mål i 9 kampe for den marokkanske angriber. Nesyri er en stor profil på landsholdet, hvor han debuterede som bare 19-årig i 2016. Her er det siden blevet til 11 mål i 39 optrænende, her af et enkelt mål ved VM-slutrunden. 

Succes i La Liga, problemer i CL

Trods skadesproblemerne hos angrebsprofilen har Sevilla gjort det fornuftigt i ligaen i år, og det blev for nylig til sejr i et dramatisk lokalderby mod Delaneys Real Betis. Det var på tale, at Nesyri skulle have været startet inde i denne vigtige kamp, men han var i klar af sin skade. Her lidt over en tredjedel inde i sæsonen ligger Sevilla også godt til at sikre sig en plads i næste års udgave af Champions League, mens det er blevet til en sløj start på dette års kampagne i den store europæiske klubturnering.

I de fire første kampe er det blevet til tre uafgjorte og et nederlag, så klubben ligger sidst i puljen, der med Wolfsburg, Lille og Salzburg som øvrige hold dårligt kan betragtes som en dynamitpulje.