Samtaler omkring spisebord – hvad skal I snakke om?

Serge — 10. jun 2021 12:57

Dette er sponsoreret indhold

Det er vigtigt at komme hinanden ved som familie og snakke sammen. Og de gode samtaler omkring et spisebord er ofte de bedste, fordi det er et af de eneste tidspunkter hvor den moderne danske familie egentlig er samlet i dag. Men hvad skal i egentlig snakke om?

I denne artikel vil du få nogle gode råd til hvad i skal snakke om, når i sidder rundt om spisebordet. Læs med her hvis det har interesse.

Snak om dagen og hvad I føler

Det er helt nærliggende at snakke lidt om den dag i hver især har haft, samt hvilke tanker i har gjort jer i løbet af dagen. På den måde kan i lige få en opdatering omkring hinandens liv og stadig føle, at i er en del af det. Alt for ofte lever vi hvert vores liv som familiemedlem og familien er faktisk ikke særlig meget involveret i vores liv. Men hvis man lige mødes om aftenen over aftensmaden og snakker om sin dag, så har man pludselig en måde hvorpå man nemt kan involvere de andre.

Det er også en god ide at sidde og snakke lidt om jeres følelser over bordet. Det opstår ofte som en selvfølge når man deler sin dag med de andre. Du kan for eksempel snakke lidt om hvilke ting der irriterede dig i løbet af dagen eller hvilke ting der gjorde dig rigtig glad. Hvis du gør dette som forælder, så er det også en måde hvorpå du indirekte kan lære dine børn om emotionel intelligens. Og det kan komme dem til meget gavn på længere sigt.

Skal I undgå politik?

Der er mange der siger, at man skal undgå politik, penge og børneopdragelse som samtaleemne, hvis man gerne vil forblive venner. Er dette rigtigt?

Det er i hvert fald rigtig nok, at det kan være svært at snakke om sådanne ting, uden at der kommer følelser med i spillet. Men det betyder jo ikke, at man helt skal undgå emnet. Hvis du som forælder er i stand til at holde hovedet koldt, når samtalen falder på dette, så sætter du et rigtigt godt eksempel for dine børn.

Det er også kun godt for børnene at lære at de bliver lyttet til og at deres meninger betyder noget, selvom de er helt små. På den måde kan deres selvværd øge en del, fordi de føler at deres mening betyder noget i en større sammenhæng.