Sådan indretter du soveværelset til en god nats søvn

Redaktionen — 22. feb 2019 09:55

Hvor mange af husets andre rum er lavet til at vise frem, kan boligdesign i soveværelset give dårlig søvnkomfort, hvis du ikke indretter det rigtigt.

God søvn er must for alle, og det er ikke ligegyldigt, hvordan værelset er indrettet, for det kan kræve andet og mere end blot en god seng.  

Og her tænkes ikke så meget på lækre design ting, som hvordan du sikrer dig at rummet er godt at sove i.

I værste fald kan et forkert indrettet give problemer fugt og svamp.

Her kan du se, hvilke ting du skal overveje, når du indretter soveværelse.

Tænk på belysningen

Det kræver ofte mere end en slags belysning i soveværelset. Der må gerne være et godt lys i loftslampen, så du kan se alt tydeligt, men når du sætter sengelamper op, bør du tænke i en mere dæmpet belysning, og placere dem, så de ikke forstyrrer en evt. partner. Vælg lamper der kan drejes.

Læs mere om belysning i soveværelset her.

Undgå møbler op ad ydervægge, hvis du holder af et koldt soveværelse

Det vigtigste er, at du sikrer dig at indeklimaet i soveværelset er godt. Og er der f.eks. tendenser til fugt i soveværelset, skal du undgå at stille møbler op ad ydervægge, for så risikerer du nemlig at der kan komme skimmelsvamp.

Sørg for at der er luft bag ved skabe og sengegavl, hvis de står op af en ydervæg, så der ikke kommer fugt i soveværelset.

Planter med måde

Potteplanter skabe både atmosfære og forbedrer luften, men for mange af dem planter giver til gengæld fugt, så hav ikke mere end to-tre stykker i soveværelset. 

Du kan læse mere om indeklimaet i soveværelset her: LINK

Flyt læsestoffet 

Det er dejligt at have lidt godnat-læsning lige ved hånden, men massevis af bøger, blade i bogreoler tiltrækker også støv, så nøjes med at have de bøger ved hånden, der er relevante, i stedet for at bruge soveværelset som et bibliotek eller pulterkammer.

Tag benene af sengen eller hæv den

Alt for mange senge har en højde, hvor det er så godt som umuligt at nå ind under med en støvsuger. 

Vælg en seng, der enten er høj nok til, at du kan komme til at gøre rent under den, eller en seng der går helt ned til gulvet, så der ikke kan lægge sig støv under den.

Ud store tæpper og puder

Drop væg til vægtæppet, der samler støv. Vil du stå ud på noget behageligt pm morgenen, så læg en lille måtte ved siden af sengen i stedet.

Selvom pyntepuderne ser dekorative ud, er de også med til at samle støv, så få dem væk også eller nøjes med en enkelt eller to, hvis du ikke kan undvære dem. 

Luft dyner, puder og sengetæpper en gang om ugen for at mindske forekomsten af husstøvmider.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *