Sådan sparer du på strømmen i din bolig

MGDK — 27. sep 2022 08:54

Annoncørbetalt indhold

Der er masser af måder, du kan spare på strømmen på i din bolig, som du garanteret ikke kender til. Og der kan faktisk være mange penge at spare. Læs derfor med, da vi her vil komme med en række forslag til, hvordan du kan spare på strømmen i din bolig.

Sluk for lyset og for standby-lamper

Fjernsynet er faktisk et af de el-apparater, som bruger allermest strøm. Det skyldes ikke mindst, at det også bruger strøm, når det ikke er tændt. For selvom fjernsynet er slukket, er standby-lampen stadig tændt, medmindre du slukker på stikkontakten. Gør det derfor til en vane, at slukke på stikkontakten for dit fjernsyn, og andre apparater med standby-lampe, når du er færdig med at bruge det. Det kan nemlig spare dig for mange penge om året. Du kan evt. købe en smart-stikkontakt, hvor du via din smartphone eller en fjernbetjening kan slukke for stikkontakten, så du ikke skal ned og kravle på alle fire og hive ledninger ud hver gang.

Husk også at sluk for det lys, du ikke bruger. Der er ingen grund til at have lys tændt i et rum, som du ikke befinder dig i. Det er en dårlig vane, som mange af os har. Husk derudover også at skift alle dine halogen- og glødepærer ud med LED-pærer, da disse bruger markant mindre strøm.

Skru ned for temperaturen

Der kan være mange penge at spare ved at skrue ned for temperaturen i din bolig. Selv en lille temperaturnedsættelse kan være mange penge værd på årsbasis. Skruer du fx ned fra 21 grader til 19 grader, kan du spare omkring 10% af dit varmeforbrug, i de rum, hvor du skruer ned.

Gå efter energimærkninger

Når du skal ud og købe nye elektroniske apparater, kan du med fordel gå efter produkter, som har en god energimærkning. Det gælder særligt køleskabe og frysere. Skalaen går fra A til G, hvor A er bedst og G er værst. Du bør som udgangspunkt ikke købe hverken køleskabe eller frysere, som har under B eller C-mærkning.

Drop tørretumbleren

Tørretumbleren er endnu et af de apparater, som bruger meget strøm. Du kan derfor spare mange penge ved at tørre dit tøj udenfor i stedet, når vejret er til det.

Skift el-udbyder

Der finder efterhånden mange el-udbydere på markedet. Det kan derfor godt betale sig at undersøge, om du har mulighed for at få billig strøm hos en anden el-udbyder, end den du har i dag.