Sådan skaber du en bæredygtig bolig

Admin — 12. jun 2019 14:43

Aldrig har klimaet været så stort et punkt på dagsordenen som i de senere år, og det er med god grund. Er du i gang med et byggeprojekt, eller vil du bare gerne sikre dig, at din bolig passer godt på vores miljø, så har vi nogle gode råd til dig. Vi kommer med tips til, hvordan du skaber en bæredygtig bolig, så du altid kan have god samvittighed. Og så behøver det ikke koste dig en formue at foretage nogle ændringer i din bolig. 

Spar penge og skån miljøet

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men faktisk har du muligheden for både at spare penge på din varmeregning og samtidig passe på miljøet. I dag er der stadigvæk mange, der opvarmer boligen med olie eller naturgas. Disse brændstoffer er nogle af de værste i forhold til vores klima, og her kan du gøre en stor forskel ved at skifte dit normale fyr ud med et nyt. 

For skifter du dit normale fyr ud med et pillefyr, så vil du få muligheden for at anvende træpiller som brændstof. Disse gør din opvarmning langt mere bæredygtig og samtidig vil du spare mange penge på din varmeregning. Faktisk kan du forvente at spare omkring 50% på din varmeregning, hvis du i dag bruger enten olie eller naturgas. Et pillefyr er samtidig nemt at rengøre og kræver ikke nogen vedligeholdelse. 

Tænk på genbrug

I mange år har vi købt og solgt brugte ting til boligen, men de senere år er der en stigende tendens til, at vi kigger os omkring på det brugte marked. Du kan med fordel begynde at kigge efter nye møbler på f.eks. Den Blå Avis, hvor private kan sælge deres brugte ting videre til andre. Her kan du finde alverdens møbler og andet til boligen, og en stor del af nyere varer, der ikke fejler noget som helst. 

Men du kan også begynde at gå ned i den lokale genbrugsbutik og kigge efter gode ting til køkkenet. Her kan du finde massevis af flotte skåle og tallerkner, der passer godt ind i den moderne bolig. Keramik i forskellige farver og former er nemlig tilbage i de danske køkkener. 

Undgå giftstoffer og parfume

Når det kommer til rengøringsmidler, vaskemiddel og maling, så kan du også her gøre en markant forskel i din bolig. Du kan vælge at investere i noget miljørigtigt maling til dine vægge, som ikke indeholder de værste partikler. Også dit vaskemiddel bør være parfumefrit, så du skyller så lidt sæbe ud som muligt. Og så kan du droppe skyllemidlet for en stund og tage det gamle husmortrick i brug med eddikesyre. 

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *