Sådan kan du gro grøntsager, selvom du bor i lejlighed

Redaktionen — 06. jul 2021 11:19

Annoncør betalt indhold

Der kan være mange fordele ved at bo i lejlighed. Du har ikke en have, du skal passe. Du har ikke ansvaret for et helt hus, og så er der typisk mindre at gøre rent. Det kan dog også være super træls, at man ikke har en have, hvis man f.eks. har interesse i at gro nogle grøntsager. Så bliver du måske glad for at høre, at det sagtens kan lade sig gøre, selvom du bor i lejlighed. I denne artikel kan du læse mere om, hvordan man kan gøre. Så kan du godt glæde dig til, at du også har friske forsyninger til madlavningen, selvom du ikke er haveejer.

Få et lille drivhus i vindueskarmen

Du havde sikkert aldrig tænkt, at du ville få plads til et drivhus i din lejlighed? Så er det måske fordi, at du har tænkt i de helt forkerte størrelser. Drivhuse kommer nemlig i mange størrelser, og der er sådan set ingen grund til, at det er nødvendigt at huse dig. Hvis der bare er plads til grøntsagerne, så er det fint. Du kan finde Lille drivhus inspiration, så du kan se mere om, hvordan du kan indrette med et lille drivhus, og hvad du kan plante.

Hvorfor et drivhus?

Men er det egentlig nødvendigt at have et drivhus, hvis man skal gro noget i en lejlighed? Nej - det er det ikke nødvendigvis, men det vil modsat heller aldrig gøre noget dårligt for processen - tværtimod, faktisk. Når planter udsættes for drivhuseffekten, så vokser de nemlig hurtigere, fordi de får mere varme. Det er trods alt også derfor, man kalder det en drivhuseffekt.

Hyggeligt til indretningen

Men det er ikke kun ad praktiske årsager, du nødvendigvis skal anskaffe dig et lille drivhus. Du kan også vælge at købe et, fordi du synes, at det kunne pryde dit hjem. Det er utrolig hyggeligt at have lidt ”have” i hjemmet, og det er skønt at byde noget natur indendørs. Du kan helt sikkert skabe noget fantastisk indretning med et drivhus.

Giv dine planter kærlighed

Men det er klart, at drivhuset ikke kan klare det hele selv, selvom det kan gøre meget for planterne. De har også brug for dig til at give dem vand. Det er individuelt, hvor meget vand de forskellige planter skal have. Derfor er det klart en fordel, hvis du lige læser lidt op på de planter, du køber. Det kan ofte også være en god idé at forkæle dem med lidt gødning. Det kan også betyde, at det hele kommer til at gå lidt hurtigere. Og man bliver altid så tålmodig, når man skal vente på at ens planter vokser, ikke?