Sådan finder du ud af, om du skal købe eller leje din næste bolig

MGDK — 27. aug 2021 08:23

Annoncør betalt indhold

Der er mange ting, som spiller ind, når man står og skal beslutte sig om sin næste bopæl. Grunden til du flytter, vil naturligvis også altid spille en rolle. Har du fået flere penge til rådighed, end du har været vant til tidligere, går du måske og overvejer at investere og købe en ejerbolig.

Gælder det modsatte, og har du pludseligt fået færre penge mellem hænderne, kan det være, at du foretrækker at sælge din bolig og leje en bolig i stedet, eller blot være ekstra opmærksom på markedet, hvis du vil sælge den gamle og købe en ny ejerbolig.

Uanset om du stå overfor at skulle investere i en ejerbolig, eller om du foretrækker at leje dig ind i stedet og undgå de forpligtelser og faldgrupper, der kan følge med ved et boligkøb, er der råd for begge løsninger.

Undersøg først markedet

Når du skal beslutte, hvilken form for bolig du ønsker, er det vigtigt, at du tager boligmarkedet med i dine overvejelser. Er det sådan, at boligmarkedet på det gældende tidspunkt ikke er købers marked, kan du leje dig ind et sted, imens du venter på, at markedet forhåbentligt udvikler sig til din fordel på et tidspunkt i nærmeste fremtid.

Viser det sig derimod, at boligmarkedet har potentiale for dig som køber, skal du ikke tøve med at tage en snak med banken og komme et skridt tættere på dit boligkøb.

Bestem området

Når du ved, hvorvidt du vil eje eller leje, skal du beslutte dig for, hvor du vil bo. Jo mere afgrænset dette område er, des nemmere og mindre tidskrævende bliver det at skulle vælge bolig, fordi du undgår at bruge tid på at undersøge boliger, som alligevel ligger placeret udenfor dit ønskede område.

Find det rette sted at søge efter lejebolig

Når du ved, hvad du søger, skal du finde det rette sted at foretage din boligjagt. Der findes mange forskellige boligsites, som tilbyder netop dette. Det gælder f.eks. på udlejningsportalen Kvikbolig, hvor det er nemt at filtrere søgningen, så du undgår at bruge kræfter og tid på at undersøge lejeboliger, som ligger i andre byer end der, hvor du søger.

Du skal heller ikke nødvendigvis finde det første og det bedste boligsite, da det er vigtigt at finde et, som du kan navigere i, og som hjælper dig med at finde frem til sin kommende bolig. Det er desuden en stor fordel, hvis det er nemt for dig at komme i kontakt med diverse udlejere gennem sitet.