Sådan bliver du bedre til at finde rav

Redaktionen — 04. jun 2021 13:00

Hvem har ikke prøvet som barn at gå på stranden og kigge efter rav med ens forældre? Man skulle holde godt øje og rigtig koncentrere sig for at være heldig at finde et stykke rav. Hvis man fandt et stykke rav, så var man i den syvende himmel.

I dag kan det stadigvæk være sjovt at gå og kigge efter rav. Nogen gør det, når de går tur ved stranden, og for andre er det en hel form for sport.

Ravjægere bruger ravlygter

Hvad er det, der gør, at professionelle ravjægere på deres ravjagt bedre kan finde rav end os andre? Tricket, udover en god portion tålmodighed er en ravlygte.

Det nytter dog ikke noget, hvis du vælger at tage din almindelige lommelygte. Det skal være en ravlygte, der er designet til at finde rav. Der fungerer en normal lommelygte ikke. En UV-lygte og en ravlygte er heller ikke det samme, så der kan man heller ikke bruge sin UV-lygte til at finde rav med.

Hvilken ravlygte skal man vælge?

Når man bruger en ravlygte på sin ravjagt, og når lyset falder på på et stykke rav, så lyser ravet op, når lygten falder på et stykke rav.

Hvilken ravlygte, at man skal vælge, det kommer an på, hvor man vil bruge den henne. Er det til at lede efter rav i vandet, så er det en slags ravlygte, og hvis det er til at lede på stranden, så er det en anden slags ravlygte.

Der skal man kigge efter noget, der hedder keglestyrken. Det tal ligger mellem 0-10. Jo højere tallet er, jo dybere kan ravlygten lyse i vandet og på land.

Man kan også få en, der er beregnet til både at lyse i vandet og på land.

En ravlygte for nybegyndere

Der findes et hav af ravlygter. Der er fx en til nybegyndere. Den er god at begynde med, hvis man ikke er helt sikker på, at ravjagt lige er noget for en, men hvor man gerne vil prøve det af. En ravlygte for begyndere er ikke lige så kraftig som de ravlygter, som professionelle bruger. Det er dog en god ravlygte at begynde med indtil, at man er sikker på, om man vil fortsætte med at gå på ravjagt.

Ting, du skal være opmærksom på

Hvis man vil på ravjagt om dagen med en ravlygte, så er det vigtigt, at man anvender den rigtig ravlygte, da ikke alle ravlygter kan lyse ravet op om dagen.

En anden ting, som man skal være opmærksom på med ravlygter er, at man skal passe på ikke at lyse en ind i øjnene med lygten. Nu er det aldrig godt at lyse med en lommelygte direkte ind i øjnene, men med en ravlygte er det ekstra vigtigt, da den udsender UVA. UVA er det, ens hud bliver udsat for, når man solbader. Det er det, der kan give skader på huden. Men med en ravlygte er der glasset, der skåner ens hud for UVA, men det er vigtigt, at man ikke går og lyser direkte på huden for en sikkerheds skyld.