Så meget kan du spare med servicefradraget i 2021

Jonas Chan — 21. feb 2021 11:51

Sponsoreret indhold

2021 er et særligt godt år for dig der skal have lavet renovering på din bolig, men også dig der gerne vil betale sig fra diverse dagligdagsopgaver i bolig og have. I 2021 er både håndværkerfradrag og servicefradrag nemlig blevet mangedoblet, så du kan få endnu mere i skattefradrag når du renovere, får rengøring eller gartner på besøg i hjemmet.

I denne artikel sætte vi fokus på servicefradraget og ser lige bort fra håndværkerfradraget et øjeblik, for der er nemlig forskel på de to. Servicefradraget giver dig skattefradrag hvis du hyre hjælp til at få udført opgaver der høre ind under forskellige servicefag.

Hvad dækker servicefradraget?

Servicefradraget giver dig fradrag for specifikke opgaver udført i hjemmet af andre end dig selv. Du skal selvfølgelig kunne fremlægge en kvittering for det afholdte arbejde, for at kunne få fradrag. Servicefradraget dækker følgende opgaver i hus og hjem:

  • Rengøring
  • Vinduespudsning
  • Gartnerarbejde
  • Børnepasning

Som du kan se vil der altså være rig mulighed for at få fradrag for nogle ydelser du betaler dig fra. De fleste får lavet et par vinduespudsninger om året og rengøring er også populært at betale sig fra. Ved børnepasning og rengøring skal du være opmærksom på at du ikke får fradrag for au pair hjælp.

Ændringer i servicefradraget

Grunden til det er særligt relevant at tale om servicefradraget i år, er fordi der er blevet gennemført drastiske ændringer i fradraget fra i år af. Det er nemlig blevet vedtaget at servicefradraget skulle firdobles i år i forhold til sidste år, for at holde gang i økonomien.

Det betyder at servicefradraget i år er på 25.000 kr. pr. person med en skatteværdi på 35% og sidste år var det på 6.200 kr. pr. person med en skatteværdi på 27%, altså noget bedre vilkår i år.

Hvor meget kan du spare med servicefradraget?

Det mest interessante spørgsmål i denne sammenhæng er selvfølgelig hvor meget du spare ved at benytte dig af servicefradraget. Til dette er det bedst at bruge et eksempel:

Lad os sige du får rengøringshjælp til 150 kr. i timen i 3 timer, 1 gang hver anden uge. I løbet af et år vil du du få 21 rengøringer og betale 9.450 kr. for dette. Efter dit skattefradrag vil du kun have betalt 6.142,50 kr. for denne ydelse og altså sparet 3.307,50, svarende til en halv ferie.

Selv efter dette vil du have 15.550 kr. tilbage af dit servicefradrag og bor i to voksne i husstanden vil i have yderligere 25.000 til gode, da det er pr. person. Dermed er der også besparelser at hente på vinduespudsning, gartneri, havearbejde og børnepasning, hvis det er ydelser i har brug for hjælp til.

Inden artiklen er slut skal det siges at der ikke er tale om en besparelse i alt, men blot en besparelse på udgiften til disse ydelser, som du stadig betaler fuld pris for ved udførelse men får tilbagebetalt noget af gennem skattefradraget. Køb derfor ikke ydelser du ikke har brug for, da det blot vil være en unødvendig udgift for dig.