Artikler

Så mange indbrud er der i din kommune – og sådan beskytter du dit hjem

Gør dit hjem til et mindre attraktivt mål for indbrudstyve, og vær med til at skabe en tryg og sikker hverdag for dig og din familie.

u3371198551_A_well-lit_suburban_home_at_night_with_all_doors__47d457b4-8c44-4470-a317-5bada4d18a81_0.png
Malene Kristiansen
Af Malene Kristiansen 7. marts 2025

Vidste du, at antallet af indbrud i Danmark er faldet markant siden 2007? I 2024 viser nye tal, at langt de fleste kommuner har oplevet færre indbrud, men der er stadig visse steder, hvor antallet er steget. Så hvordan står det til i din kommune, og hvad kan du gøre for at beskytte dit hjem mod indbrud?

Faldende indbrud, men ikke overalt

Selvom indbrud er blevet mindre udbredt i Danmark de seneste år, er der stadig markante forskelle mellem kommunerne. Eksempelvis har kommuner som Halsnæs, Lejre og Kerteminde oplevet et markant fald i antallet af indbrud, mens steder som Vordingborg og Brøndby har set en stigning. De kommuner med flest indbrud er stadig de store byer som Aarhus, København og Odense.

Selvom statistikkerne viser, at vi er på vej i den rigtige retning, er der stadig behov for, at vi som borgere tager ansvar for at beskytte vores hjem og værdier.

Et alsidigt værktøj til bygge- og håndværksopgaver

Læs også: Et alsidigt værktøj til bygge- og håndværksopgaver

Sådan beskytter du dit hjem mod indbrud

Selv om antallet af indbrud falder, er det stadig vigtigt at tænke på, hvordan du kan beskytte dit hjem. Her er nogle enkle, men effektive måder at reducere risikoen for indbrud:

  1. Lås altid døre og vinduer
    Selv om det virker som en selvfølge, er mange indbrud forårsaget af åbne eller ulåste døre og vinduer. Sørg for at låse alle indgange, når du forlader hjemmet.
  2. Installer gode låse og sikkerhedssystemer
    Investering i en solid lås og et alarmsystem kan være med til at holde ubudne gæster ude. Der findes også smarte kameraer og bevægelsessensorer, der giver ekstra tryghed.
  3. Skab synlighed omkring dit hjem
    Indbrudstyve søger ofte efter huse, der er lette at komme ind i, uden at blive set. Sørg for, at din have er godt oplyst om natten, og undgå mørke kroge, hvor tyvene kan gemme sig.
  4. Deltag i nabohjælp eller opret et netværk
    Det er en god idé at være opmærksom på, hvad der sker i dit nabolag. Overvej at blive en del af en nabohjælpsordning, hvor folk holder øje med hinandens ejendom, når de er på ferie eller væk i længere tid.

Brug teknologi til at holde styr på dine ejendele

Et andet vigtigt skridt er at sikre, at du kan få dine ejendele tilbage, hvis du bliver udsat for et indbrud. Flere kommuner og organisationer, som Bo Trygt, tilbyder digitale løsninger, som hjælper med at registrere stjålne varer og gøre det lettere at spore dem.

Hvad siger tallene?

De nyeste statistikker viser, at de største indbrudsproblemer stadig findes i de større byer, men at der også er betydelige forskelle i mindre kommuner. I Aarhus, København og Odense ligger antallet af indbrud højt, mens områder som Halsnæs og Lejre har set et markant fald.

Vandet vender altid tilbage: Derfor rammer stormfloder de samme huse igen og igen

Læs også: Vandet vender altid tilbage: Derfor rammer stormfloder de samme huse igen og igen

Indret dit hjem i fransk stil

Læs også: Indret dit hjem i fransk stil