Så høj skal din indkomst være for at købe en villa

Admin — 08. jun 2019 16:14

Der er ikke overraskende ret store forskelle i indkomstkrav i landets kommuner, hvis der står hus på din ønskeliste. Det viser tal fra en ny undersøgelse.

En ny undersøgelse, udarbejdet af Mikonomi, viser, at du i gennemsnit skal have en årlig indkomst på 556.415 kroner, hvis du ønsker at købe en villa på 110 kvadratmeter.

Det skriver Aarhus24.dk.

Men det er ikke lige meget, hvor i landet du gerne vil bo, hvis du vil klare dig på den indkomst som førstegangskøber uden en klækkelig opsparing og du kan starte med at udelukke en del af kommunerne i Region Hovedstaden, hvis ikke du kan mønstre mere end gennemsnittet.

Specielt Frederiksberg kommune er et dyrt bekendtskab, der kræver en indkomst, der ligger mere end tre gange så højt som gennemsnittet for hele landet.

Gentofte og Lyngby-Taarbæk er også ude af billedet, da de kun er en smule billigere, men kan man mønstre en indkomst på lidt over 1,3 mio. kr. er der adgang til selveste København samt Rudersdal kommune.

Derfor må de fleste af os formentlig kigge lidt længere væk end omegnen af København, hvis vi skal kunne gøre boligdrømmen til virkelighed og altså har ambitioner om en 110 kvadratmeter bolig med grund til.

De billigste kommune at bosætte sig i en villa i

Til gengæld rækker pengene ret langt, hvis dine ønsker trækker et godt stykke ud i provinsen.

Lavest er det selvfølgelig ind til videre på Lolland, hvor du kan nøjes med en indkomst på 180.000 kr. i det at en gennemsnitlig villa af den omtalte størrelse her går for ca. 630.000 kr.

Er du fint tilfreds med en jysk adresse skal du have en smule mere op af lommerne for at kunne kalde dig villaejer.

I Tønder skal du stille med en årlig husstandsindkomst på ca. 194.000 kr., mens du i Lemvig skal finde sørge for at have 197.000 kr. i indkomst.

Morsø og Skive hører også til blandt de billigste kommuner at bosætte sig i, i denne sammenhæng, da Morsø kun kræver i omegnen af 202.000 kr., mens Skive kræver en indkomst på 224.000 kr.

Tallene er rundet en smule op til nærmeste tusinde, for at gøre dem lettere overskuelige, og der er ikke i beregningerne taget højde for, at huset kan være af forskellig stand samt at grundstørrelsen også ofte varierer betragteligt fra de billige til dyrere områder, hvilket også kan give sig udslag i muligheder i favorable muligheder for om-og tilbygning, hvis man går efter at bosætte sig i et billigere område.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *