Rækkehuse som husbåde på fast grund i Sydhavnen

Redaktionen — 25. feb 2019 15:05

Piers ved Teglholmen er et anderledes kreativt tænkt byggeri.

Det er et hus! Det er en båd! Tja, det er et klimavenligt rækkehus bygget på en mole.

Der er nemlig tre moler på vej i havnebassinet i Sydhavnen, og de skal huse et helt særligt byggeri bestående af rækkehuse og lejligheder i den eksklusive ende af skalaen. 

Området på Teglholmen er i dag et spændende område arkitekturmæssigt, og det er i dag kun områdets navne, der vidner om, at stedet tidligere var et industriområde med lergrav og teglproduktion.

Og de nye boliger på molen er ingen undtagelse. 

Netop æstetikken i arkitekturen gør projektet til noget særligt, og Aarstiderne Arkitekter, der har tegnet bygningerne i samarbejde med Holscher Nordberg Architecture and Planning, har heldigvis også formået at tænke klimaet ind, og dermed fremtidssikret byggeriet ved at sætte solpaneler på taget.

Og det er sket på en måde, der sørger for at tiltaget bliver en naturlig del af selve bygningen. 

De er nemlig placereret ovenpå adgangene til de store tagterrasser, der er udformet med sejl i tankerne, og bidrager således også til den maritime fortælling omkring byggeriet samtidig med at de har et praktisk formål.

Projektet henter også maritim inspiration fra andre steder som for eksempel den anden ende af havnen, hvor kanonbåde- og masteskurene på Holmen befinder sig, og facaden er delvist beklædt med træ for at give en sammenhæng med den mole, der udgør bygningens fundament.

Hver ejendom indeholder 9 boliger fordelt på 7 rækkehuse og 2 lejligheder med to etager, og rækkehusene får deres helt egen bådplads lige uden for døren.

Rækkehusene har en størrelse på 138 -151 kvm., mens lejlighederne er på henholdsvis 115 kvm. og 146 kvm, så der bliver god plads at boltre sig på både indendørs og udendørs.

Piers får i alt fem ud af syv planlagte moler til projektet, og de første 18 boliger ud af de i alt 45 boliger, er netop sat til salg.

Det siger sig selv at et projekt som Piers ligger i den dyrere ende, og du skal have mellem 5 og 10 mio. kroner op af lommen, for at kunne erhverve en af de kommende boliger i projektet. 

Dertil kommer leje af pladsgaranti til bil og båd, der ikke er med i prisen.

Piers ventes at have de første to rækkehus-moler ud af de i alt 6.000 etagemeter rækkehuse klar i 2020.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *