Overvejer du at sikre dit hjem på professionel vis?

MGDK — 22. okt 2021 09:40

Annoncør betalt indhold

Det kan godt være det virker grænseoverskridende at installere overvågning i dit hjem og på din grund, men tænk så over hvor grænseoverskridende det vil være, hvis der er nogen der trænger ind i dit hjem, gennemgår dine ting og tager noget af det med.

Der er mange måder at gøre det på, og lige så mange der fremstår relativt diskrete, så hverken du eller en potentiel tyv lægger mærke til dem, og sådan skal det jo også være.

Videoovervågning optræder efterhånden overalt, og med det formål at forebygge og sikre, hvilket der er gode grunde til, for det er en forholdsvis billig sikring, og bringes kun til brug hvis der rent faktisk sker noget strafbart.

Udviklingen har gjort at der efterhånden er mange private hjem der indeholder en del værdisager, også en del der er let omsættelige for tyve, hvilket gør at sikringen kan være en rigtig god investering, fordi det giver en større tryghed, og bedre mulighed for senere at pågribe gerningsmændene, hvis nu uheldet er ude.

Husk at overholde reglerne for overvågning på privat grund

Hvis du vælger at installere en simpel tyverialarm, så er der ingen krav der skal overholdes, men vælger du at installere videoovervågning, så er der regler der skal følges, du må gerne sætte et kamera op der overvåger din grund udenfor, så længe du kun overvåger din egen matrikel, men du må ikke sætte et kamera op der overvåger offentlig vej og sti, hvor alle kan færdes lovligt.

Hvis du gerne vil opsætte overvågning indenfor, så skal du huske at fortælle om overvågningen til folk der kommer i dit hjem, hvilket kan være en barnepige eller rengøring, så der har du en oplysningspligt.

Kort sagt må du overvåge alt hvad der er dit eget, men intet hvor andre færdes lovligt, og overvåger du indendørs, så skal du fortælle det til folk.

Det kan også være en god idé at du registrerer dine kameraer hos POLCAM, hvilket er Politiets Kameraregister, som kan hjælpe med opklaring af forskellige forbrydelser.

En god overvågningsløsning behøver ikke koste en formue

Det kan være du allerede ved hvad du skal bruge og gerne vil have, men det kan også være du skal have en professionel til at hjælpe dig med at finde en løsning, og hvad der skal til for at klare opgaven.

Der findes forskellige pakker der kan være en god løsning, til dels fordi du får det hele med i et hug, og til dels fordi du ved at købe en pakkeløsning kan spare penge, både til materiellet og til monteringen.

Et godt bud på en pris på en løsning til at sikre dit hjem og dine ejendele, det vil ligge omkring 4.000 – 5.000, og det kan måske lyde dyrt, men tænk så over hvad dine samlede ejendele er værd, og at du måske kan miste ting der ikke kan erstattes, i form af arvestykker.

Og løsningen kan jo virke i årevis, og sikre dig og dine imod overgreb udefra, så tag valget i dag, hellere end efter det er sket.