Overvejer du at låne til at renovere bolig?

MGDK — 10. feb 2022 14:34

Annoncørbetalt indhold

I 1970’erne blev der bygget rigtigt mange huse, og mange af disse huse trænger i dag til en kærlig hånd. Særligt børnefamilier, der vælger at købe et hus fra den tid, ønsker at renovere og sætte sig eget præg på det. I den forbindelse overvejer nogle at låne penge til projektet, og hvis du også står i den situation, så læs med her og få mere at vide om at låne, og hvad der findes af alternativer.

Man kan naturligvis også være heldig at købe et gammelt hus, der netop er sat i stand, for når man har boet 30 eller 40 år i et hus, kan man trænge til lidt fornyelse. Da behøver du ikke tænke på lån men kan blot nyde din nye bolig og livet som husejer.

Hav fokus på lånevilkårene

Hvis du ønsker at låne penge, og det gælder uanset om det drejer sig om boligrenovering eller andre ting, kan du med fordel sammenligne fra anerkendte banker, når du foretager din research. Netop research er meget vigtigt, når man vil låne penge, for her gælder der forskellige vilkår, som man skal være opmærksom på. Tjek ting som rente, kreditomkostninger og det samlede tilbagebetalingsbeløb, så du ved, hvad du går ind til, inden du trykker på knappen.

Hvis du allerede har en række lån, kan det i nogle tilfælde være en fordel at samle dem til ét større lån. Da kan du benytte dig af denne markedsundersøgelse: Billigste samlelån i Danmark.

Gør det selv

Et alternativ til at låne penge til boligrenovering kan være at gøre det selv. Dette kræver naturligvis, at du er fiks på fingrene og kan finde ud af at bruge en boremaskine og en tommestok. Hvis du ikke kan det, bør du overveje om det er den bedste løsning. Det kan dog være, at du har en fætter eller en svoger, der har hænderne godt skruet på, og da kan det være en mulighed at høre, om han kan hjælpe.

Spar sammen og vent til I har råd

Hvis du ikke selv kan foretage renoveringen og heller ikke kender nogen, der kan, vil den måske bedste løsning være at spare sammen og vente, til I har råd. Her kan I se, om I kan tune jeres økonomi og skære ned på ikke strengt nødvendige ting som sodavand, pizza, betting og tobak. På den måde kan I frigive flere penge til opsparingen, så I hurtigere kan komme i gang med at renovere jeres nye hus.

Der er altså flere muligheder, når man står og gerne vil sætte hus i stand men det knirker i økonomien. Det gælder om at finde den løsning, der er bedst på den lange bane, og som man har de færreste omkostninger ved.