Nyt byggemarked med fokus på genbrug i Næstved

Redaktionen — 14. apr 2019 04:27

Genbrug ved boligbyggeri er i den grad oppe i tiden, og nu får Næsted sit helt eget genbrugsbyggemarked.

Genbrug er ikke bare billigere end mange nye materialer – det er også godt for miljøet, og så får man ovenikøbet mulighed for at give sit byggeri og sin indretning et pust af noget unikt.

Særligt omkostningerne ved at bygge køkken og bad kan komme betragteligt ned ved at anvende genbrugte materialer, og som samtidig har du også mulighed for at sætte dit helt eget unikke præg på boligen ved at finde klinker, dørhåndtag, armaturer, køkkenskabe og andet godt, der allerede har haft et liv et andet sted, men stadig fungerer.

Og man kan vælge at gå på jagt på DBA, Gul og Gratis, men man kan også vælge at køre til et genbrugsbyggemarked.

Der er ikke så mange af dem, men nu kommer der altså et mere i Næstved, og det er lige i tid til påsken og de mange ’gør det selv’- projekter, som venter for mange i den lille forårsferie.

Det nye sydsjællandske byggemarked slår dørene op dørene op 13. april, så der er god tid til at handle, inden helligdagene er over os.

500 kvadratmeter genbrug

Det 500 kvadratmeter store center får navnet PlusByg, og vil bl.a. huse brugte materialer til byggeprojekter i form af træ, vinduer og vvs-varer, og åbningen markeres med en fest fra kl. 10.30 på Fiskehusvej 25, hvor centret står klart til at modtage kunder.

Og centret kommer også til at indeholde andet og mere end byggematerialer, for det vil også være muligt at finde større møbler som skabe, borde og sofaer, så boligen du har mulighed for at give boligen særpræg, selv hvis du ikke står over for at skulle bygge om.

Oveni det er det også muligt at finde ting til haven, såsom drivhuse og haveredskaber.

Det er det tværkommunale affaldsselskab AffaldPlus, der står bag den spritnye forretning, og det nye tiltag har ikke kun til hensigt at give de sydsjællandske borgere flere muligheder inden for genbrugsmaterialer.

Det skal også være med at sikre at ressourcer kan bevares og så skal det mindske omkostningerne til affaldsbehandling.

Miljøet spiller naturligvis også inde, for det slider selvfølgelig på miljøet, når der skal fremstilles nye materialer. 

Et evt. overskud i forretningen vil komme til at indgå i den daglige drift af AffaldPlus' genbrugspladser.

Du kan læse mere om åbningen på AffaldsPlus hjemmeside.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *