Nyt badeværelse pris

Admin — 22. jun 2019 00:19
Nyt badeværelse pris

Det kan let løbe op, når der skal investeres i nyt badeværelse -pris er vidt begreb i den sammenhæng - men det kan godt lade sig gøre for et overkommeligt beløb.

Det er ikke til at komme uden om at badeværelset er et af de absolut dyreste rum ar gå i gang med at renovere, og uanset, hvordan du vender og drejer det, bliver det ikke billigt i den forstand, men der er måder at gøre budgettet mere appetitligt på.

Det er dog meget et spørgsmål og smag og temperament, så uanset om du ønsker den helt store og forkromede renovering, er nybygger eller du blot ønsker at gøre det lidt mere up to date, kan du her få et overblik over, hvor meget det kan komme til at koste.

Nybyg eller eksisterende hus 

Det er ikke usædvanligt, at et nyt badeværelse pris løber helt op i omegnen af 35.000 pr. kvadratmeter – specielt hvis det skal laves i et eksisterende hus.

Er du ved at lave tilbygning eller at bygge nyt, kan projektet blive en smule billigere omkring 30.000 pr. kvadratmeter. 

Her kan du for eksempel spare penge fra start ved at lægge badeværelser, så tæt på bryggerset som muligt, så der ikke skal føres for mange rør rundt. Det er nemlig rigtig dyrt at få lavet, men bryggerset rummer alle installationerne, og dermed bliver det billiger.

Nu er det så let at forledes til at tro, at det så også konsekvent er en god idé at placere to badeværelser op ad hinanden, hvis man vil spare penge, men sådan hænger det desværre ikke sammen.

Skal du bryde en del af det andet badeværelse ned for at kunne trække Installationerne ind, bliver det en dyr omgang.

Størrelsen betyder også noget, men mindre er ikke billigere her. Tværtimod falder kvadratmeterprisen, hvis du bygger et større badeværelse. 

I et eksisterende hus skal der brydes ned og brydes op, hvis der er tale om den helt store tur, og så løber prisen altså op. 

Specielt i ældre huse fra 1960erne og 1970’erne, kan det være en ubehagelig overraskelse at finde ud af, at en renovering kræver at alle de gamle kobberrør skal udskiftes, fordi de ikke kan sættes sammen med de materialer, der anvendes i dag.

Det er nemlig især skjulte installationer, altså varme, afløb og vandinstallation, der fordyrer projektet i en sådan grad, at sagtens kan udgøre halvdelen eller mere af et nyt badeværelses pris.

Spar på nyt badeværelse pris

Har du mulighed for at sætte det nye udstyr det samme sted som det gamle, er der rigtig mange penge at spare. Det kan for eksempel hurtigt koste helt op mod 45.000 kr.at flytte et toilet eller en håndvask, fordi de skjulte installationer er hamrende dyre at flytte på, så det er bestemt værd at overveje, om ikke det er muligt at leve med at tingene står de samme steder.

Og så er der selvfølgelig alt det lækre udstyr.

Baderumsmøbler er dyre, og du behøver ikke at gå efter de mest skrabede udgaver, men omvendt er der heller ikke altid grund til at gå efter de dyreste.

Et badekar behøver ikke at koste mere end et par tusinde, hvis du vælger et der kan bygges ind eller sættes sider på fremfor de moderne, men noget dyrere fritstående versioner.

Du kan selvfølgelig også vælge at spare den luksus et badekar er helt væk, men vær opmærksom på, at hvis du påtænker at sælge dit hus i nær fremtid, kan det være en stor fordel, at der er et badekar eller plads til det uden at køber skal til ændre alt det, som du lige har lavet.

Der er ingen grund til at smide store summer ud på armaturer, men det kan godt betale sig at gå efter de vandbesparende, selvom de lidt dyrere end de traditionelle. Det samme kan siges om toilettet.

Er du en smule handy kan du selv sætte fliser op og skifte toilettet og dermed spare lidt der også.

Sidst men ikke mindst kan du overveje, om det virkelig er nødvendigt med klinker i hele badeværelset. Der er jo ikke nødvendigvis vådrumszone i hele lokalet. 

Du kan nøjes med at sætte glasvæv på de resterende vægge.

Teknisk set kan du godt lave et gulv i vinyl de fleste steder, men vær opmærksom på at vinyl ofte kommer til at se lidt ”billigt” ud - især hvis resten af badeværelset er funklende nyt og du har fundet flot og lækkert udstyr.

Sidst men ikke mindst er det en god idé at planlægge så du kan slå til, når de ting du godt kan lide kommer på udsalg.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *