Nu kan du snart lease dine møbler i IKEA

Redaktionen — 06. apr 2019 08:36

Tænk, hvis du i stedet for at købe og sælge dine møbler kunne lease dem i stedet, ligesom man kan med biler?

Det lyder måske mærkeligt i nogles ører, men i det modebevidste hjem vil en sådan løsning være et godt alternativ i stedet for at hænge på den samme sofa eller det samme bord i 10 år eller efter at moden er skiftet igen-igen.

Og tanken er måske ikke så langt fra at blive virkelighed, som man skulle tro.

Det er ikke overraskende møbelgiganten IKEA, der er fremme i skoene her, da virksomheden har høje ambitioner omkring deres klimamål.

Inden 2030 satser de nemlig på at kunne kalde sig en klimapositiv forretning med en mere cirkulær forretningsmodel end den nuværende.

Og de er allerede i gang.

Ifølge Dagens Bolignyt blev 8,7 millioner varer i 2018 pakket om, for at kunne lægges på hylderne som ny igen, i stedet for at ende med at blive smidt ud, og produkter blev repareret for at øge levetiden.

Ifølge Markus Ekewald, der er Country Sales Manager hos Ikea Danmark, er leasing blot et ud af flere tiltag, der skal gøre forretningen mere bæredygtig, fordi de brugte møbler kan genbruges i Ikeas møbelproduktion, og han siger til dagensbolignyt.dk, at klimaforandringerne samt de gammeldags forbrugsmønstre er blandt de største udfordringer samfundet står overfor. 

Sådan foregår leasing med møbler

Ifølge Markus Ekewald har Ingka Group, der driver 367 varehuse lavet forbrugerundersøgelser, der viser at bæredygtig levevis også fylder meget hos kunderne, og også viser, hvordan møblerne købes og bruges og videregives.

Det er dog hovedsageligt undersøgelser fra lande som Holland, Schweiz, Sverige og Polen, hvor der også er sat tests i gang, men der er ingen grund til at tro, at den danske tilgang er så meget anderledes end den svenske.

Med møbler på abonnement kan Ikea sikre, at de fortsat ejer de enkelte produkter og dermed har de også muligheden for at sikre, at produkterne og de enkelte dele kan genbruges flest mulige gange og indgå på ny til møbelproduktion, når levetiden er opbrugt. 

Og dertil kommer, at det at det bliver lettere for os forbrugere at flytte og bl.a. gå fra større til mindre hjem, når man ikke på samme måde skal gennemgå møblementet og have solgt og smidt ud hver gang det sker.

Hvornår vi kan vente at se møbelleasing til private hjem i Danmark, melder historien desværre ikke noget om, men det ser ud til at blive inden for en overskuelige fremtid.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *