Inspiration til sommerens haveprojekter

Redaktionen — 12. apr 2021 21:06

Sponsoreret indhold

Foråret er over os, og det kræver kun et hurtigt kig ud i haven for at kunne konstatere, at blomster, buske og andet grønt pibler op af jorden. Det er på høje tide at komme i haven igen, og måske ovenikøbet overveje hvilke haveprojekter, du skal pusle med denne sommer?

Hvis du savner inspiration til nye haveprojekter, du kan give dig i kast med, kan du med fordel læse videre. Her kommer vi nemlig med en række forslag til, hvilke haveprojekter du kan tage hul på denne sommer.

På tide med en ny hæk?

Måske er du ved at være træt af at kigge på den gamle hæk, der i alt for lang til har udgjort grænseskellet mellem dig og naboerne. Måske er du flyttet ind i et nyt hus, hvor der slet ikke er plantet en hæk endnu. Uanset hvad årsagen måtte være, er projekt ”ny hæk” altid et populært gøremål hos de danske haveejere. 

Her kan du så passende overveje hvilken hæk, du foretrækker. Du kan selvfølgelig gå med den sædvanlige bøgehæk, som omkranser mange villahaver, men der er også mulighed for enten en ligusterhæk, laurbærhæk eller en helt fjerde. Der findes masser af forskellige hække at vælge imellem, så sørg for at se nogle forskellige, inden du beslutter dig.

Anlæg nye bed

Den er en sikker vinder hvert år. Hvis du gerne vil have flere farver i din have, er det helt oplagt at anlægge nogle nye bede. Her kan du enten vælge at anlægge bedet, købe frø og vente på, at frøene spirer og bliver til smukke blomster. Rækker din tålmodighed ikke så langt, har du også mulighed for at købe færdigbede, der så at sige er ”klar til brug”.

Et eksempel herpå kunne være et færdigbed med stauder, der giver masser af liv – både visuelt og bogstaveligt i form af humlebier – fra første dag. Du kan læse mere om denne type bede hos Garmundo, hvor du også kan købe færdigbede.

Søen – haveprojektet for viderekomne

Endelig kan du også vælge at lave din egen sø denne sommer. Det kræver en del arbejde med udgravning osv., men når først søen er på plads, er den med til at skabe en hyggelig stemning i haven. En sø kræver dog også en del vedligehold, og gør du den ikke ren med jævne mellemrum, kan den hurtigt komme til at se kedelig ud. Søen er derfor kun egnet til dig, der er klar til et haveprojekt, der kræver kontinuerligt arbejde.

God fornøjelse med sommerens haveprojekter!