Indret dit hjem med brugskunst

MGDK — 15. mar 2023 16:35

Brugskunst kan give din boligindretning karakter. Når alle de flotte møbler er sat på plads, så er det tid til at pynte hist og her for at skabe en hyggelig atmosfære - og her kommer brugskunst ind i billedet. 

Men hvad er brugskunst egentlig? Det er et vidt begreb som dækker over nips- og pynteting som vaser, puder, tæpper, lysestager og meget mere. Med andre ord er det alt det du pynter dit hjem med for at gøre det mere unikt og personligt. Så hvis du sætter pris på hygge i dit hjem, så skal du have fingrene i noget brugskunst

Kunst alle har råd til

Brugskunstgenstande har egentlig ikke noget med kunst at gøre, selvom det ser ganske kunstnerisk ud. Det koster heller ikke alverden, og så er det til at finde over alt. Brugskunst kan findes i IKEA, Jysk, Søstrene Grene eller endda i Føtex. Du kan også opstøve unikke brugskunstgenstande på loppemarkeder, hvis du elsker at shoppe genbrug. 

Brugskunst er hvad, der gør din bolig til et rigtig hjem. og det er hvad sætter prikken over i'et på din indretningsstil. 

Nordisk, romantisk eller vintage

Brugskunst kan være rigtig mange forskellige ting, men det kommer også i mange forskellige stilarter. Indretningsstil er en smagssag. Nogle elsker det nordiske design, andre er vilde med minimalistiske træk og nogen elsker de runde, bløde og romantiske former. 

Din brugskunst kan matche de andre møbler, som du allerede har i dit hjem. Hvis dul har flotte arvestykker stående derhjemme, som for eksempel gamle vintage møbler, så kan du kombinere det med noget vintage brugskunst, som kan supplere din retrostil. Hvis du derimod har et nynordisk indrettet hjem, så kan du tilføje nogle mere rå og minimalistiske pyntegenstande. Muligheder er der altså rigeligt af!

Brugskunst indendørs og udendørs

Brugskunst er ikke kun til stuen og soveværelset, det er også til udendørsarealet. Det kan for eksempel være sofahynder og tæpper til borde-bænke-sættet på de solrige sommerdage, flotte potteplanter, LED lamper, fakler eller charmerende små lyskæder ude omkring terrassen. 

Det er detaljerne som gør forskellen, så giv dit hjem lidt ekstra kærlighed med noget flot brugskunst.