Hjemmet
Hvor klam er din elkedel egentlig?
Hvor klam er din elkedel egentlig?
Du bruger den til te, kaffe, nudler og måske en hurtig kop kakao. Men har du nogensinde kigget rigtigt ned i din elkedel? Altså sådan nede i bunden?
Forbered dig på et wake-up call. Din elkedel er ikke bare en praktisk køkkenhjælper – den kan også være en bakteriebombe forklædt som husholdningsapparat.
Det du ikke kan se… sidder stadig der
Kalkaflejringer, mineralrester, rust, skimmel (!) og i værste fald: bakterier, der bare elsker det lune, fugtige miljø. Og nej, bare fordi du “jo koger vandet hver gang”, betyder det ikke, at alt bliver rent.
Ifølge eksperter kan kedler, der ikke bliver renset jævnligt, indeholde alt fra biofilm til svampesporer. Velbekomme!
Men hvor ofte skal man så rengøre den?
Mindst én gang om måneden – og oftere, hvis du bor et sted med hårdt vand (ja, vi kigger på dig, København).
Den nemmeste måde? En god slat eddike og kog det igennem. Skyl godt efter. Din te vil smage renere, og din samvittighed vil være lettere.
Hvis du aldrig har gjort det… så er det NU
Det tager fem minutter. Og det kan gøre en forskel for både smag, hygiejne og levetid på din elkedel. Bonus: Du slipper for at servere kalkflager i teen, når du får gæster. #fedt