Hvilken sofa skal jeg vælge?

MGDK — 30. sep 2022 09:12

Annoncørbetalt indhold

Er det ved at være tid til at udskifte den gamle sofa? Sofaen er et af hjemmets vigtigste møbler, og et af de møbler, vi bruger allermest tid i. Derfor er det vigtigt, at du får valgt den helt rigtige sofa. Vi vil derfor her komme med en række forslag til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal vælge ny sofa.

Hvilke behov har du?

Det første du skal have helt styr på, før du køber en ny sofa, er hvilke behov du har. Er du bare dig selv, er I to eller er I en større familie? Hvis du blot er dig selv, er 2 personers sofaer måske det, du bør kigge efter, hvorimod en stor hjørnesofa måske mere er sagen, hvis I er en stor familie.

Du bør også overveje, hvad sofaen skal bruges til. Er det til at ligge og slænge sig i foran fjernsynet? Eller er det til at sidde og drikke kaffe i? Det har alt sammen indflydelse på, hvilken sofa du skal vælge. En rigtig flyder-sofa er nemlig typisk med et blødt betræk, bløde puder og med ekstra dybde, hvorimod en sofa til at sidde og drikke kaffe i typisk er med høj ryg og lidt fastere betræk.

Hvilket materiale skal sofaen være i?

Sofaer fås i et hav af forskellige slags materialer, som fx stof, velour, læder, kunstlæder og meget andet. Overvej derfor nøje hvilket materiale, din sofa skal være lavet i. Det handler både om, hvilket udtryk du gerne vil have sofaen skal have, men også hvad den skal bruges til, og om I har små børn eller måske kæledyr. En lædersofa er eksempelvis praktisk og slidstærk og derfor god til små børn og hunde. En stofsofa fås derimod i mange forskellige farver, og er heller ikke nær så kold at sætte sig i, som en lædersofa godt kan være i de kolde måneder.

Skal man kunne sove i sofaen?

Er du typen som godt kan lide at tage en morfar i sofaen, eller har du behov for, at der er plads til overnattende gæster? Så kan en sovesofa meget vel være lige det, du har brug for. En sovesofa er særligt velegnet til dig, som ikke har så meget plads, som fx til studieboligen. En sovesofa er også velegnet til teenageværelset, hvor den kan agere både sofa om dagen og seng om aftenen.