Guide: Det skal du tænke over, når vil sælge dit hjem

Redaktionen — 14. mar 2019 09:51

Se, hvordan du gør dit hjem lækkert og tiltalende for køberne, når du vil sælge din bolig.

Hvad enten din bolig er en lejlighed eller et hus, er det dit hjem og derfor indrettet til dine behov. Det er bare ikke sikkert, at en eventuel køber har samme behov, og derfor skal du give dem plads til at se mulighederne i din bolig – også selvom det indebærer lidt ”snyd med den oprindelige indretning”.

Du kender det sikkert også fra dig selv, når du shopper bolig. 

Hvor skal skabet stå, hvor er der plads til sofaen, og vil dette rum egne sig til børneværelse?

Spørgsmålene der melder sig, er mange, og hvis sælgeren har fyldt boligen til bristepunktet med møbler, bøger og personlige ejendele, er det svært at forestille sig, hvordan ens eget interiør vil se ud i de nye rammer. 

Derfor får du her en guide til, hvordan du bedst sælger din bolig.

Neutrale farver

Hører du til dem, der elsker stærke farver, så overvej at male væggene. Lyse toner som grå, hvid og beige gør det lettere folk en eventuel køber, at se sig selv i hjemmet.

Møblement

Ryd ud i, hvad du har af møbler og nøjes med det allermest nødvendige, så rummene forekommer luftige og lyse. Boligen skal dog stadig være og se ud som et hjem, så det må heller ikke forekomme tomt. 

Er der både en sofa og en lænestol, så fjern lænestolen. Kig efter reoler der kan fjernes uden at væggene råber ad hinanden.

Reoler

Reoler der er ved at flyde over af bøger, film eller cd, er heller ikke gode for førstehåndsindtrykket, og giver en fornemmelse af manglende plads. Fjern nogle af dem og sæt for eksempel en plante eller et indrammet foto ind i mellem hylderne, så der bliver luft. Brug bogstøtter til at sikre at bøgerne ikke vælter.

Indbyggede skabe

Vær forberedt på, at indbyggede skabe bliver åbnet for at tjekke skabsplads og indretning. Ryd op i skabene, så der kun er det allermest nødvendige, og de fremstår pæne og ryddelige.

Overflader

Sørg for at alle overflader er ryddede. Der må ikke stå noget oven på reoler, køkkenbordet og sofaborde andet end dekorative ting. Har du mange billeder og fotos på væggene, skal du fjerne nogle af dem, så det giver plads.

Det er også en god idé at fjerne en del af familiefotos, for at give plads til køberens fantasi.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *