Første spadestik er taget på et af Danmarks største boligprojekter i Hillerød

Redaktionen — 29. mar 2019 20:13

Nordsjællands hovedstad er en af landets hurtigst voksende byer, og nu er første spadestik til en helt ny bydel taget.

Der bygges flere boliger i mange af de større byer, men det er usædvanligt, at der bygges en helt ny bydel.

Men det er faktisk det der sker i Hillerød, hvor der er hele 1300 nye boliger på vej i den kommende bydel Frederiksbro.

Bag står det kæmpemæssige boligprojekt står Goldschmidt-koncernen og Pihlkonsortiet og torsdag kunne det første rigtige spadestik tages.

Foto: Mangor & Nagel

Ambitionen er, at Frederiksbro skal være Hillerøds grønne hjerte, og det 120.000 kvadratmeter store projekt kommer til at ligge i centrum af byen.

Det består af 89 rækkehuse i størrelsen 77 til 135 kvadratmeter i første etape fordelt mellem et-, to og tre-plans huse med enten altan eller tagterrasse og lejligheder for resten i de resterende etaper. De første boliger er efter planen klar til indflytning i foråret 2020, hvor efter anden etape med 340 lejligheder kan sættes i gang og stå færdige det efterfølgende år. 

Foto: Mangor & Nagel

En grøn og våd kile

Frederiksbro får et stort, rekreativt grønt område med en kunstigt skabt sø på hele 250 meter, og det er meningen, at ”den grønne kile”, som den allerede er navngivet, skal give adgang til vandsport af forskellige art, og med svømmebassin kajanlæg, lege-, sports- og aktivitetspladser bliver der masser af tage sig til i den svaneformede sø.

Området kommer til at indeholde boliger til alle generationer, og der skal både være plads til den unge, den ældre, den single, det unge par og børnefamilier.

Foto: Mangor & Nagel
Foto: Mangor & Nagel

Arkitektvirksomheden Mangor & Nagel har tegnet den nye bydel, der også kommer til at indeholde lægehus, børnehave samt cafeer og en dagligvarebutik.

Der er lagt vægt på, at byggeriet skal kunne imødekomme de seneste energikrav, og at materialevalg er miljømæssigt forsvarligt.

Foto: Mangor & Nagel
Foto: Mangor & Nagel

Og der er god brug for 4 mia. kroner byggeprojekt i Hillerød, da byen er en af de danske byer, der står til at generere flest nye arbejdspladser. Ikke mindst pga. at det kommende supersygehus, der er under opførsel samt byens erhvervsliv, der også er eksploderet fra 00erne og op, men særligt i løbet af det sidste årti.

Når området er færdigbygget, vil der være i omegnen af 1.300 boliger bestående af punkthuse med boliger, rækkehuse samt etagebyggeri i op til 14 etager.

Det er home, der kommer til at stå for udlejningen af boligerne, og de er allerede begyndt at skrive interesserede lejere op.

Foto: Mangor & Nagel
Foto: Mangor & Nagel

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *