Flere river deres nyindkøbte hus ned

Redaktionen — 29. mar 2019 19:34

Det kan være fordelagtigt at købe et gammelt hus frem for en ny byggegrund, og det er der flere der nu benytter sig af.

Det bliver mere og mere populært at købe hus for grundens skyld. Flere byggefirmaer mærker tendensen og melder om stigning i nybyg på gamle byggegrunde.

Den normale jagt på drømmehuset resulterer ikke nødvendigvis købet af en færdig bolig, der opfylder familiens behov, og derfor er der flere der vælger at gå andre veje og købe hus – ikke for at bo i det, men for at rive det ned, så der bliver plads til en bolig lige efter ens eget hoved.

Det skriver DR.

Og ifølge mediet oplyser Huscompagniet, Lind og Risør og Eurodan samt boligeksperter og ejendomsmægler-kæden Home, at det især er i hovedstaden, at den tendens er blevet populær, og at der i stigende grad efterspørges grunde, hvorpå der allerede står et ældre hus.

Ikke mindst fordi der er mangel på byggegrunde i området, og ifølge DR melder Huskompagniet om en stigning på hele 20 % i årene 2015 til 2018, mens Lind og Risør beretter om en stigning på op mod 25 % i samme periode.

Og der er flere årsager til at det kan være en god idé.

Fra yt til nyt

Når der allerede ligger et hus på matriklen kan man dels spare nogle af de penge, der skal til for at byggemodne en grund fra start.

Samtidig er der også allerede en reel have med beplantning og træer, så man ikke skal starte fra bar bund der også.

Og så er der selvfølgelig også det med de rekordlave renter, der gør boligprojekter mere overkommelige.

Dertil kommer at mange af de lidt ældre huse alligevel ikke lever op til de ønsker, som en moderne familie har i indretning og størrelser på de forskellige rum.

Og nogle af dem er endda så dyre at renovere, at det faktisk kan være billigere at rive huset ned og starte forfra.

Et nyt hus sikrer også, at drift-udgifterne bliver langt mere overkommelige, end de er i mange af de gamle boliger, fordi der ikke er den store merudgift i at gøre huset mere energivenligt, når man bygger nyt.

Og så er der jo også lige det med vedligeholdelse, for gamle huse kræver en del løbende arbejde, og det kan også løbe op og blive dyrt, for en ting er ud-daterede badeværelser og utidssvarende køkkener, noget andet er slidte rør og et gammelt tag.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *