Fire ting du skal overveje, inden du renoverer

Redaktionen — 16. dec 2020 09:23

Rigtig mange håndværkere har haft utrolig travlt i forbindelse med corona, hvor de mange hjemsendte danskere har haft god tid til at få gang i boligprojekter- og renoveringer. Men hvad skal du have i mente, når du går i gang med en boligrenovering? Det giver vi dig fire gode råd til her i artiklen. 

Sponsoreret indhold

Kend dine boligdrømme

For nogle kan det virke banalt, men rigtig mange er faktisk ikke klar over, hvad de drømmer om, når de først påbegynder en boligrenovering. Derfor kan det godt betale sig at sætte noget tid af sammen med sin parter og eventuelt resten af familien til at få styr på, hvad der ideelt set skal ske i boligen, inden du begynder at lave en plan for renoveringen. Sørg for at drøm stort til at starte med, så kan du altid nedjustere senere, når du holder drømmene op mod budgettet. 

Få styr på dit budget - og hold dig til det 

Når du så har drømt stort, så er det tid til at tage et kig på budgettet og se, hvad der rent faktisk kan lade sig gøre. Det er vigtigt, at du laver budgettet og planen for projektet så detaljeret som overhovedet muligt - på den måde minimerer du ubehagelige overraskelser undervejs i projektet. 

Dog er det næsten umuligt ikke at overskride projektplanen eller budgettet en smule, da der ofte er mange ting, der skal passe sammen i en boligrenovering. Sørg derfor for at afsæt 20% af det samlede budget til uforudsete udgifter og ekstra opgaver. På den måde er du sikker på, at du rent faktisk har råd til boligrenoveringen.

Sørg for at indhent de rigtige byggetilladelser

Det er langt fra alle renoveringer, der kræver byggetilladelser. Men begynder du for eksempel at ændre på væsentlige ting ved facaden, så skal der faktisk ofte en byggetilladelse til. Byggetilladelser søges i dag digitalt via din kommune. Har du en god rådgiver med på projektet, så kan de ofte også være behjælpelige med at guide dig, så du får de rigtige tilladelser, inden renoveringen påbegyndes. 

Få kontrakter på plads med håndværkerne 

Det siger måske sig selv, men sørg nu for at få kontrakter med de håndværker, du vælger at gøre brug af til boligrenoveringen - hvad enten der er tale om en tømrer, murer eller noget tredje. Kontrakterne skal være på plads før, du påbegynder renoveringen.