Find den rette motorsav og pas godt på din have

MGDK — 31. maj 2022 08:46

Dette indhold er sponsoreret

Sommeren står for døren og som haveejer betyder det endnu en nydelig havesæson i Danmarks solrige vejr. Med havesæsonen kommer en lang række gøremål i haven, så din have bliver sommerklar og står i fuld flor. 

Udover at plante og luge, så skal hæk, træer og græsplæne også trimmes. Derfor er det nødvendigt at have de rette redskaber, så du kan gå godt og sikkert til værks i din have. 

Når du skal købe det rette haveudstyr, så skal du sørge for at købe haveredskaber af god kvalitet. Dermed investerer du i redskaber, som du kan bruge år efter år, da den gode kvalitet også inkluderer en lang levetid. 

Sådan finder du den rette motorsav

En motorsav er et must til alle, som har have med træer og buske. Den kan nemlig anvendes til at trimme og skære, så dine træer og buske står snorlige og ingen grene vokser i uønskede retninger. 

For at finde den rette motorsav skal du først og fremmest overveje, hvorvidt du ønsker en batteridrevet motorsav eller en benzindrevet. Med en batteridreven motorsav skal du blot trykke på knappen og så starter den. Dog skal du huske at oplade den mellem brug, så den er klar næste gang du skal bruge din motorsav. 

En benzindrevet motorsav er den originale form for motorsav. Denne starter du ved at hive nogle gange i startsnoren og få gang i motoren. Den er brugervenlig og nem at få i gang, og så kræver den ikke meget benzin af gangen. 

Den bezindrevne motorsav er ofte også kraftige og har meget power og de kan klare de fleste opgaver. 

Ulempen ved denne type er at de larmer meget og bruger du den ofte i områder hvor der er tæt bebyggelse, kan det genere. 

Eldrevet motorsav

De er gennem de senere år blevet mere udbredt og de er også blevet bedre og bedre og der er kommet mange forskellige save, som dækker de flestes behov. 

Fordelene er her at der ikke er så meget støj og så er de lettere end de traditionelle motorsave.

Sikkerhed og sikkerhedsudstyr

Når man arbejder med en motorsav, er det vigtigt at man har det rigtige udstyr til opgave.

Her kan nævnes:

  • Hjelm og visir
  • Høreværn
  • Handsker
  • Skærebukser
  • Sikkerhedssko

Vedligehold din motorsav

Det er bl.a vigtigt at du rengjort motorsavens bremse og efterset og filet kæden på motorsaven. kontrollerer at kædebremsen fungerer. 

Her kan du finde din motorsav

En batteridreven motorsav er god i haven, når den blot skal bruges i kort tid af gangen og til mindre vedligeholdelse. 

En benzindrevet motorsav er bedst til større og længere brug, da det er nemt at have en benzin dunk ved siden, så din motorsav har liv i lange perioder. 

Når du har besluttet dig for, hvilken type motorsav som du har brug for, så skal du finde den rette forhandler. Her kan du med fordel overveje koldingsbedsteservice.dk, som tilbyder et stort sortiment af højkvalitets motorsave fra en række forskellige producenter.

Hos dem kan du læse en masse om de forskellige motorsave, samt få råd og vejledning i dit køb, så du kommer hjem med den rette motorsav. Du kan læs mere om dem her eller besøge deres hjemmeside ovenfor og se deres store udvalg.